Ha bölcsészetre megyek, akkor hány nyelvvizsgát kell leraknom, hogy megkapjam majd a diplomát?
Figyelt kérdés
2010. jan. 27. 19:17
1/7 anonim válasza:
Ez nyílván szakonként eltér. Pl.: magyaron elég egy középfokú "C" típusú nyelvvizsga, de bármelyik idegen nyelvi szakon kell majd egy záróvizsgát tenned az adott nyelvből, ami értelemszerűen legalább C1-es szintű (azaz felsőfokú nyelvvizsgával egyenértékű).
És ennek persze a felvi.hu-n kb. 2 perc alatt utána lehet nézni.
2/7 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem az egyik tanárnőmet és azt mondta,hogy kell egy közép- és egy alapfokú nyelvvizsga.
2010. jan. 27. 19:23
3/7 anonim válasza:
Hülyeség. Az alapfokú nyelvvizsga semmi. Felsőoktatásban semmi jelentősége nincs. Nem kérnek sehol alapfokút, minimum közepet, az változó, hogy egy, vagy kettő.
4/7 A kérdező kommentje:
Az nem lenne jó,ha két középfokú kellene.:(
Amúgy a bölcsészeten kell latint tanulni?
2010. jan. 27. 19:53
5/7 anonim válasza:
Első vagyok. Mint mondottam volt, attól függ, hogy bölcsészeten bellül hova mész. Pl. romanisztikán úgy tudom, hogy az ELTE-n kötelező tanulni latint egy vagy kettő szemeszterig, de ez kiváltható egy középfokú nyelvvizsgával.
6/7 A kérdező kommentje:
Magyar szakra vagy szabad bölcsészetre mennék majd.
A nyelvi szakok meg nem biztos,hogy nekem jó lenne.Amúgy sincs nyelvérzékem.
2010. jan. 28. 19:43
7/7 anonim válasza:
Azon a két szakon elég egy középfokú C típusú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!