Állami ösztöndíjas tanulóként vettem részt egy felsőfokú szakképzésen, amit nyelvvizsga hiányában nem fogok tudni teljesíteni. Meg tudom kérni részletre a tandíj államnak való visszafizetését?
Üdv. Én kettő félévet jártam egyetemre, mechatronikai mérnöki hallgatóként. Sajnos nem lett meg a kreditszámom ezért megszűnt a jogviszonyom. Az oktatási hivatal fel is keresett azzal, hogy miként akarom visszatéríteni az állam felé az 1 félévnyi 170.000 Forintot. Hát azt kértem, hogy majd hazai munkaviszonyban hagy dolgozhassam le. Többször rákérdeztem, hogy mennyi idő áll erre rendelkezésemre, bár érthetően egyszer sem írták le mégis ezt kértem.
Az elbíráló levélben azt írták, hogy - nem emlékszem pontosan - kb. 600 napon belül 365 nap munkaviszonyt vagyok köteles fenntartani hazai pályán.
Hát azóta ennyibe maradt a dolog, ugyanis - mint írtam is nekik -, ahogy otthagytam az egyetemet egyből mentem 2 éves OKJ-re, ugyanis ekkor még 19 éves voltam.
Valamikor januárban született meg ez a munkaviszonyos dolog, akkortájt jutottunk dűlőre. Na most az van, hogy vagy jelentkeznek a hatszáznemtudomhány nap után a pénzükért vagy nem. Bár engem nem is izgat nagyon. :D
Ugyanis van egy lehetőség ennek az időnek a szüneteltetésének a kérelmére: ha jelentkezek felsőoktatásba.
Egyébként te tudtál meg esetleg egyéb infót? Szívesen hallanám, te mit választottál és neked mit mondtak róla. Köszi, remélem a sztorim segített. Üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!