Ha van egy felsőfokú okjs bizonyítványom. Akkor mit mondjak ha kérdezik mi a legmagasabb végzettségem?
Ennek a hivatalos neve, középfokú szakképesítés vagy felsőfokú szakképzés (attól függően melyiket csináltad), tehát az a legmagasabb végzettséged. de nem diploma, így mivel nincs felsőfokú végzettséged, ezért középfokú a végzettséged. A okj csak egy tanfolyam akkor is, ha felsőfokú és nem egyenértékű egy felsőfokú diplomával.
Az okj-k között is van középfokú szakképzés és felsőfokú szakképzés, felsőfokút csak főiskolán vagy akkreditált intézetben lehet csinálni, ha a középsuli megkapja az akkreditációt akkor persze ott is.
Két felsőfokú szakképzés között nincs különbség, max színvonalában, de ez ugyanolyan, hogy nem mindegy hogy hol diplomázol a PSZF-en vagy a Kodolányin.
Ha az van benne a diplomádban, hogy felsőfokú szakképesítés akkor az, DE ez nem számít felsőfokú tanulmánynak, azoknak csak a diplomával záródó főiskolai vagy egyetemi tanulmányok minősülnek.
Tehát neked egy középfokú végzettséged van felsőfokú szakképzéssel.
Írtam utána, hogy elírtam...nem diplomát akartam írni, hanem bizonyítányt!!!!!!!!!!!!!!!!
Neked középfokú végzettséged van felsőfokú szakképzésben szerzett bizonyítvánnyal, ez a hivatalos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!