Egy tanárnak megengedett csúnya szavakat használni tanórán? Ezért nem rughatják ki őt?
Nem tudom… Orosz Lacit állítólag csúnya beszéd miatt tiltották ki VIK-ről. De utána már rendesen oda figyelt a szájára (igaz, nem a VIK-en).
Ezenkívül a B-betűs szót lehet dicsérni is: [link]
Amúgy egy magyartanártól tényleg elvárható lenne, hogy választékosan káromkodjon, ne minden órán ugyanazzal a 4 szóval.
A mi matektanárnőnk is szokott csúnyán beszélni. Pl. ha valaki rosszul válaszol, azt mondja, hogy k..vára nem.
A legeslegelső matekóráján, tavaly, amikor elmondta, milyen dolgok kellenek, azt mondta: kell vonalzó is, elég egy akkora, ami a tolltartódba belefér, nem kell ilyen kib.szott hosszú! :D
De mi nagyon bírjuk! :)
Egyébként titeket k.rváz le? Vagy mi? Szerintem elfogadható, ha kicsúszik a száján egy két csúnya szó, elvégre ti is szoktatok káromkodni, nem? Amúgy szépirodalmi alkotásokban is előfordulnak trágár kifejezések, szóval, szerintem egy magyartanártól is elfogadható! :D
Egyáltalán nem megengedett.
Mondjuk én össz-vissz egy egyetemi tanárt hallottam órán káromkodni, de az is inkább csak poénból volt. Jellemzően azért elvárná az ember, hogy egy tanár legyen választékosabb és nem használjon trágár kifejezéseket. A legtöbb tanár a diákoknak is szól az ilyen beszédért, nem hogy maga beszéljen így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!