Mit kell tennem, hogy német tanár lehessek?
Figyelt kérdés
Nemrég védőnőként végeztem egy főiskolán. Azonban nagyon érdekel a német nyelv, és szeretnék vele komolyabban foglalkozni. Arra gondoltam szívesen lennék német tanár. Nem tudom, hogy mit kell ilyen esetben tenni. Jelentkezhetek mesterszakra? Vagy előtte mégegy Bsc? és aztán mesterszak?2014. okt. 23. 12:37
1/10 anonim válasza:
El kell utaznod Németországba, és ott elég sok időt eltöltened, hogy kérvényezhesd a német állampolgárságot. Közben érdemes valamilyen tanári képzésre járnod, a matematikát vagy a fizikát ajánlom, a természettudomány-tanárokból sajnos kevés van. Ha megvan az állampolgárság és a tanári diploma is, akkor leszel igazi német matematika- vagy fizikatanár.
2/10 anonim válasza:
Tanári pályához osztatlan mesterképzésre kell jelentkezni (kb 5 év, attól függően, hogy általános vagy középiskolai tanár akarsz-e lenni). Hogy az indul-e levelezőn, abban nem vagyok biztos, de most nem is lehet megnézni a felvi.hu-n, csak később teszik fel a jövő évi szakokat. A német szak mindenesetre nem nyelvoktatás, hanem irodalom, történelem és nyelvészet. Szerintem újra kell érettségizni emelt szinten, és ha az elsőt ingyenesen végezted, akkor ennek egy része már fizetős.
3/10 anonim válasza:
Az első válaszoló gúnyt űz belőled, érthetetlen válaszának az a megoldókulcsa, hogy a némettanárt egybe kell írni.
4/10 anonim válasza:
Nem kell. A kérdező külön írta, és úgy is teljesen értelmes a kérdése, amire én válaszoltam. Miért akarod átfogalmazni? Szerintem ő jobban tudja, hogy mire gondol, mint te.
5/10 anonim válasza:
A kérdésből egyértelmű, hogy némettanár akar lenni, nem egy német nemzetiségű tanár. Most szórakozol?
6/10 anonim válasza:
Szerintem sehol nem írja, még csak nem is utal rá, hogy német nyelvet szeretne tanítani. Csak azt, hogy nagyon érdekli a német nyelv, meg hogy szeretne tanár lenni. Szerintem úgy mélyülhet el benne a legjobban, ha kint él Németországban, és a szaknyelvvel is foglalkozik, a kiírás alapján éppen ezt szeretné.
(((Amúgy miért kell azt feltételezni a kérdezőkről, hogy még helyesen írni sem tudnak? A másik meg, hogy egyesek csak azért járnak ide, hogy vitatkozhassanak. Ez sem helyén való.)))
7/10 anonim válasza:
Látom, unatkozol. Az "Egyéb" kategória várja "humoros" kérdéseidet és válaszaidat.
9/10 anonim válasza:
Hova valósi vagy?
Főiskolát keress pl. Juhász Gyula Tanárképző
10/10 anonim válasza:
Vagy Nyíregyházán van tanárképzés
De most már csak kétszakosokat képeznek, tehát választanod kellene mellé másik szakot (pl. biosz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!