Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az MDF beveztné a tandíjat!...

Az MDF beveztné a tandíjat! Vélemények?

Figyelt kérdés

Cikk+videó: [link]

Kötelező tb fizetés a diákoknak is, illetve tandíj. Oké, sok a "kamu" fősulis, és sok a kamu szak, a lógósok. De mi van azzal, aki nem egy zseni, tehát nem fog nyilván abba az incifinci rétegbe beleesni, akik mondjuk oktv-znek meg ilyenek, és 1-3.helyezettek, meg egyéb nagy teljesítmények, nem is gazdag, de jó ember, és jó tanuló, és mondjuk az orvosira akar menni? Lesz esélye? NEM! Ez felháborító! A legtöbb orvosom, akiket személyesen is ismerek 2-3x felvételizett újra, most elismert szakemberek, jó emberek, az "ilyeneknek" már esélyük se lesz? Az egy dolog, hogy már bújtatottan most is be van vezetne, de ez már vérforraló.

2010. jan. 25. 00:04
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Az MDF az esélytelenek nyugalmával mond minden hülyeséget, hát ezért nem szavazok én rájuk,+ amúgy se foglalkozok velük ! :@
2010. jan. 25. 14:17
 22/32 anonim ***** válasza:

"Már a válaszodból felsejlik, hogy szabadbölcsész-szökevény vagy"

- Nagyon mellélőttél okoska. :) Bár valahol jólesett a bók... ;)

De majd esetleg valaha a gyereked gimnáziumi tanárait szídod, akkor emlékezz arra, amit a bölcsészekről mondtál. Mert ha szerint sok a bölcsész, és azokból ilyen a tanárállomány, akkor a kevésből szerinted milyen lesz? Na, hagyjuk, mert ez már bonyolult...

2010. jan. 25. 14:57
 23/32 anonim ***** válasza:

Nekem az a véleményem, hogy szükség van tandíjra. Én is egyetemista vagyok költségtérítéses képzésről kemény meló árán átkerültem államilag támogatott képzésre. Bevezetném a szóbeli felvételit, ahol lehetne látni, hogy ki alkalmas az egyetemi képzésre. Az állam nem tud több pénzt biztosítani ennyi hallgató számára, gondolj bele kicsit. Mindenki fizetne egy bizonyos összeget, akkor talán az előadók kapnának új bútorokat, megfelelő felszereltségű lenne a nyelvi labor, az informatikai labor vagy, akár a könyvtárakban a számítógépek. Akkor talán emelkedne az oktatás színvonala is. Mindenféleképpen minden félévben csinálnék egy rangsort, aki ennek a rangsornak a végében van, azt átraknám fizetősre, aki jól teljesít, azt mentesíteném a tandíjfizetés alól. Talán a tanárok is másképp állnának a dolgokhoz és jobb lenne az oktatás minősége.

Próbáljatok ésszerűen gondolkozni! Orvosi fizetősre meg úgyis csak milliomosék mennek, mert hát ugye annak kell hozzá lenni.

Én egyetértek az MDF- fel, Bokros Lajossal is egyetértenék, ha nem volna ekkora gondban az ország, mert nem mond ő hülyeségeket, ha ésszel belegondolunk.

Egyébként én is bölcsész vagyok nem hülye!

2010. jan. 25. 20:02
 24/32 A kérdező kommentje:
Utolsó, ezt most nem értem. "Orvosi fizetősre, úgyis csak milliomosék mennek." Pont ezt szerettem volna mondani, hogy ne csak ők mehessenek, tehát támogassa az állam, mert anélkül ezt lehetetlen, vagy Te a mostani finanszírozási formára értetted?
2010. jan. 25. 22:53
 25/32 anonim ***** válasza:
Lefordítom. Nekem az a véleményem, hogy mindenki fizessen tandíjat. Az orvosin többe kerül egy professzor mint a bölcsészen sokkal eszközigényesebb, az azért kerül 1 millióba félévenként. Mindig van egy ponthatár, aki ezt nem üti meg az fizetősre kerül, de ha bent az egyetemen jól teljesít, azzal a minimál tandíjat fizettetném vagy, ha kiemelkedő, akkor az állam átvehetné tőle a tandíj fizetését.
2010. jan. 26. 11:09
 26/32 A kérdező kommentje:

És szerinted ki fog kifizetni 1milliót kezdésként?Mert ugye a válaszodból az jön le számomra, hogy mindenki fizessen az elején. Nyilván egy belgyógyász aki 90ezer körül keres majd milliókat fog fizetni még előtte, hogy Magyarországon orvos lehessen, hahaha

Gazdag és okos, olyan ritkán van, gazdag, okos és minimálbérért fog neked gürizni olyan meg nincs, fel kellene ébredni.

2010. jan. 26. 23:18
 27/32 A kérdező kommentje:
Szeritnem egyáltalán nem kellene egy kalap alá venni a képzéseket, így csak még több lesz a bölcsész. Ugyanis a műszaki is drágább,az orvosi is, és akkor megint csak ilyen szakokra mennének, mint kommunikáció és média stb.
2010. jan. 26. 23:19
 28/32 A kérdező kommentje:
Egyébként meg, te jössz azzal, hogy kemény melóval átkerültél, ha az orvosi fizetős lesz, kemény melóval se kerülhet át senki, ugyanis ott kezdődik, hogy be se kerül. Megkérdezhetem, hogy milyen szakra is jársz?
2010. jan. 26. 23:21
 29/32 anonim ***** válasza:
Aki orvos akar lenni,az igenis tanuljon keményen,akkor majd felveszik államilag támogatottra. És nem itt kel rinyálni. Ez a véleményem. Idén fogok felvételizni.
2010. jan. 28. 14:55
 30/32 anonim ***** válasza:
*kell
2010. jan. 28. 14:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!