Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha valaki elvégez 5-6 főiskolá...

Zsuzsi94 kérdése:

Ha valaki elvégez 5-6 főiskolát, akkor már lehet rá mondani, hogy tudós?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem,mert van,egy ismerõsöm, aki elvégzet 5 vagy,még több fõiskolát vagy,egyetemet és ezáltal rengereg a tudása. Én is szeretek tanulgatni és most a középiskola mellett is tanulgatok különbözõ dolgokat.......de tudom ettõl még nem vagyok tudós...

2014. okt. 23. 06:38
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
Nem attol lesz v.ki tudos,mert 5-6 föiskolat vegzett.Attol max.nagyon okos.
2014. okt. 23. 07:17
 2/6 anonim ***** válasza:
72%
szerintem a mai világban megijednek a több diplomátol főleg ha kis cégekhez jelentkezel. ha tényleg zseni valaki akkor az egyetem a tanarok úgyis felfigyelnek rá és befogja phdsnak. ma már könnyű főiskolai papírt szerezni meg azt mondanám h. hátrány ennyi papírral rendelkezni. a diploma ma már nem olyan értek mint régen. ha mellette beszéled a nyelveket persze profi szinten akkor esélyed van elhelyyezkedni
2014. okt. 23. 08:12
 3/6 anonim ***** válasza:
77%

Az ismerősöd kicsit nagyotmondó. Ahhoz, hogy valaki elvégezzen 5-6 főiskolát-egyetemet, legalább 20 év kell, és mellesleg több millió forint tandíjra. Lehet, hogy 1-2 éves tanfolyamokat végzett el.

A tudós szó nem a tudást fejezi ki, hanem a tevékenységet. Önálló elveken alapuló tudományos kutatómunkát jelent, számottevő eredményekkel.

2014. okt. 23. 10:02
 4/6 anonim ***** válasza:
72%
Ha ez tényleg így van, akkor a túlképzett szót használják rá a mai világban, sajnos...
2014. okt. 23. 13:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Inkább szerencsétlen bénának nevezném, ha még 5 főiskola elvégzése után sem képes nekilátni dolgozni.
2014. okt. 24. 16:49
 6/6 anonim ***** válasza:
Az a tudós, akit ott fognak PhD-n, elvégzi, megvédi az értekezést. Aztán habilitáció, DSc., (és ha összejön) MTA tagság. Aki mindenhová járogat, az nem tudja, mit akar. Diplomás dilettáns.
2017. aug. 23. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!