"jár-e" őszi szünet az óvodás gyereknek?
Rövidesen kezdődik az őszi oktatási szünet. Gyerekem tanköteles korú óvodás, viszont nem kaptam egyértelmű választ arra, hogy jár-e nekünk is az egy hét szünet.Én szeretném ha itthon lenne a gyerek!
Az óvodában ragaszkodnának ahhoz, hogy a szünet ideje alatt is vigyem a kölköt oviba, különben igazolatlan hiányzásnak veszik.
Arra hivatkoznak, hogy az ovodán nincs szünet....
Viszont az én tudomásom szerint, ez az intézmény működtetésére vonatkozik.
Tisztelettel várnám a választ arra nézve, hogy jogom van-e otthon tartani gyermekem az őszi tanítási szünet alatt!
Előre is köszönöm!
Óvodában nincs őszi szünet. Viszont a legtöbb helyen elég sok gyerek ilyenkor kimarad, mert van sulis testvére és otthon tartják őt is. Általában ennek az óvónők is örülnek, mert csökkent létszámmal, összevont csoportokat lehet létrehozni, így lazább a dolgozók beosztása is.
Simán szólj, hogy 1 hétre elutaztok. Nincs óvoda, amelyiknek joga lenne megtagadni.
Köszi szépen a tanácsot! Tehát ezt érthetem úgy, hogy az ovis gyereknek "nem jár" az őszi szünet, és igazolás, indoklás nélkül igazolatlan mulasztásnak veszik ha nem viszem??
Eléggé megszigorodtak a dolgok.... Az egyik ismerősöm már a jegyző+gyámh. elé került, mert az óvónő 10 nap "igazolatlan" után bejelentette. Nem fogadták el, hogy elutaztak pár napra+ otthon tartotta a kicsit, mert a nagyobb gyerek beteg volt.
Elég kemény lett a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!