Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek a helyemben,...

Ti mit tennétek a helyemben, ott hagynátok az egyetemet?

Figyelt kérdés

Szóval biosz alapszakra járok, immáron 4. éve. Az első 2 félévben enm igen tanultam, erért megcsúsztam vele, most szívom a levét. Elég sok tárgyam van még, amikkel nem boldogulok, mert egyszerre nagyon sokat kell tanulnom és nem vagyok egy zseni, vmint nem is érdekel annyira, h motiváljon.

Kb. a tárgyak 1/3-a van még hátra, viszont ez az utolsó államis évem (tehát ez és a következő). Most írtam 2 elég rossz zh-t, van még javító, ami kb. esélytelen h meglegyen azzal is a viszgára bocsájthatóság, ezzel pedig tovább csúsznék, szóval még elnne megint 1-2 évem h végezhessek.

Megtehetném azt, h vhogy utólag passzivizáltatom a félévemet amit most elkezdtem (bár ez is necces, mert nyomós indok kell).

A lényeg, h másik városba tanulok, ahol albérletben lakom (1 évig van ott szerződésem, mindenképp ki kell akkor fizetnem) és odaköt még a barátom is. Ha itthon lennék, sosem tudnák találkozni vele, mert mezőgazdasági munkába be kell segíteni otthon, hétvégén nem ér rá, hétköznap meg ő is tanul. Vmint azt se tudom, h mi az, amit szívesen tanulnék.

Szüleim fizetik az aébérletemet is., mert suli mellett nem volt időm dolgozni. Ha abbahagynám lehet h tudnék találni vmi munkát, amiből az albérletet fizetném és max. levelezőn el tudnék kezdeni vmi másik szakot, bár ott már fizetős lennék

2014. okt. 18. 14:35
 1/5 anonim ***** válasza:
Kicsit viccesen fogalmazol, hogy a suli mellett nem volt időd dolgozni, de most bajban vagy, mert nem tanúltál és le vagy maradva. Akkor miért nem volt időd? Mindegy, te dolgod. Ha nem érdekel az egész, akkor hagyd ott, akkor tényleg semmi értelme. Ha megbántad, hogy elszúrtad, akkor pedig szedd össze magad és csináld.még nincs veszve semmi, de akkor tényleg rendesen. Döntsd el, hogy mit vársz az élettől. Iskola nélkül nem sokra fogod vinni, szóval a tanulást ne hagyd abba, tanúlj valamit, ami érdekel.
2014. okt. 18. 14:52
 2/5 A kérdező kommentje:
Azért nem volt időm, mert nappalis vagyok és kötelező bejárni a katalógus miatt, vmint még ha órákra nem is jártam volna, hetente zh-k vannak én meg nem vagyok olyan okos, h munka mellett még tanulásra is legyen erőm, így se tudtam mindenre tanulni, mert egyszerűen akkora az anyagmennyiség, h nagyon nehéz
2014. okt. 18. 15:01
 3/5 anonim ***** válasza:

Már rég eldöntötted, hogy Te ezt nem akarod csinálni. Ha megfigyeled, most sem megoldásokat keresel, hanem csak a kifogásokat írod le, hogy miért nem ment, és azt várod, hogy ebben megerősítsünk.

Ezt a meccset magadban kell lejátszanod. Ha ezt akarod tanulni mindenáron, akkor nekiülsz, nem kifogásokat keresel, és megtanulod. Ha úgy érzed, hogy nem érdekel és/vagy nem megy, akkor hagyd ott, úgysem fogsz elhelyezkedés után szívesen tanulni ezzel.

Az utolsó államis félévekre pedig az a megoldás, hogy most jelentkezel újra a szakra, és ha nyáron felvesznek, akkor kiiratkozol, majd ősszel újra be, elfogadtatod a krediteket és ismét "ingyen" van az oktatás.

De mindezt Neked kell eldöntened végre...

2014. okt. 18. 15:12
 4/5 A kérdező kommentje:

Hát ez igaz, h nem akarom. Csak azért akarom befejezni, mert ha a szüleim már ennyi pénzt rám költöttek, ne menjen már kárba, meg talán még ezzel az alapszakkal tudnék vmi mást is kezdeni, másik irányba még ha ez nem is érdekel.

Hiába felvételiznék újra, akkor sem lenne több félévem, mert csak 8 félévet lehet ingyen Bsc-n lenni, abból én meg már a 7.-et csinálom

2014. okt. 18. 15:21
 5/5 anonim ***** válasza:
Képzési idő+2 félév lehet államin ugyanazon a szakon, de tudtommal ha újrafelvételizel, akkor kijátszható. Mert amit Te állítasz, hogy Bsc-n csak 8 félévet támogat az állam, az így önmagában nem igaz, akár két Bsc-t is elvégezhetsz a 12 félév alatt.
2014. okt. 18. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!