Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy/honnan/miből tanuljak...

Hogy/honnan/miből tanuljak kémiát?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy a gimiben már nincs kémia óra, 2-es voltam belőle, a gimi 1. és 2. osztályos anyagból semmit sem tudok. Az általános iskolás anyagot meg nagyjából elfelejtettem. Most viszont szükségem van rá, minél hamarabb bele kell jönnöm, hogy a szerves kémiát megértsem (bioszhoz kell). Hogyan csinálnátok a helyemben? Kikölcsönöztem Náray-Szabó Gábor vaskos kémia könyvét, gondoltam így menni fog, de szerintem sokkal komolyabban tárgyalja ez a könyv, mintsem hogy megértsem, és annó mi sem vettük ilyen szinten pl a kvantummechanikát. Nem nagyon akar ez így menni. A régi tankönyveket szégyenszemre kidobtam... csak a szerves kémiát taglaló van meg. Neten szintén nem nagyon találtam olyat ami az én szintemen elmagyarázná. Saját magamtól kéne könyvből tanulnom, vagy kérjem valakinek a segítségét, aki elmagyarázza pl ezt az elektronpályás dolgot? Nem is tudom pontosan mi kellene a szerves kémiához. Várnék valami segítséget. Köszönöm!
2010. jan. 24. 11:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem próbáld mégis a kidobott gimis könyveidet megszerezni, iskolai könyvtárból, könyvesboltból, antikváriumból, osztálytárstól... Még ha kettesre tanultad, akkor is sokkal könnyebb lesz abból tanulni újra, mert ismerős, fel fognak idéződni a tanári magyarázatok, az órai helyzetek. Nekem ez nagyon bevált, most 24 évvel az érettségi után kellett biológiát meg kémiát tanulnom, és a régi iskolai könyveimet vettem elő. Pedig én is rossz voltam kémiából.
2010. jan. 24. 12:35
 2/4 anonim ***** válasza:
Kiegészítés: sok mindent megtalálsz használhatóan a Wikipédiában is. (Előző.)
2010. jan. 24. 12:36
 3/4 anonim ***** válasza:
A piros Mozaik kiadós kémiakönyvek szerintem nagyon jók, pont annyit taglal amennyit kell.
2010. jan. 24. 13:00
 4/4 A kérdező kommentje:
köszi a választ
2010. jan. 24. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!