Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 4.14-es átlagról milyen nehéz...

4.14-es átlagról milyen nehéz felvinni félévig legalább 4.55-re az átlagot? Hány jegy szükséges hozzá?

Figyelt kérdés

2014. okt. 16. 18:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Az csakis attól függ hogy most hány jegyed van. Abból már ki lehet számolni, hogy hány 5-ös kell még ahhoz hogy felmenjen 4.55-re.
2014. okt. 16. 18:48
 2/8 A kérdező kommentje:

eddig van két 5-öm, és egy 3-som....

azért állok 4.14-re mert nekünk úgy van, hogy kilehet választani, hogy feles, normál, 1.5-es vagy 2-es szorzós legyen a jegy.

a két 5-ös normál jegy

a 3-as 1,5-es szorzós

2014. okt. 16. 18:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Ez így már elég bonyolult, nem lehet megmondani hogy hány jegy kell mert az attól is függ hogy milyen szorzó van rajtuk. De félévig még simán lehet 4.55, ha csak 5-ösöket kapsz
2014. okt. 16. 19:42
 4/8 anonim válasza:
Sztem matekból hajts rá a kettesre, a többi csak 5 ös legyen! A kérdésedből kiindulva ez tűnik kivitelezhetőnek a Te esetedben!
2014. okt. 21. 17:09
 5/8 A kérdező kommentje:

Kösz, a tanácsot...

de

Ezt bebuktad, mert matekból 4-es vagyok és nem alig kettes ;)

2014. okt. 22. 12:38
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszi a hozzászólásod második felét, ami egy kicsit bíztat!
2014. okt. 22. 12:39
 7/8 anonim válasza:

A helyedben készítenék egy excel táblázatot, kis függvényekkel, amik kiszámolják a jegyek és a szorzók alapján az átlagokat, aztán utána már csak a jegyeket és a szorzókat kellene megadni. Kb. 5-10 perc alatt kész, és levan róla a gond. :D

(Ha nagyon-nagyon nem boldogulsz, vagy nem értesz hozzá, küldj egy privit a mailcímeddel, megcsinálom valamelyik este neked, és elküldöm...)

2014. okt. 22. 15:48
 8/8 anonim válasza:

Az előző vagyok. :)

Három sima és egy feles szorzós 5-ös már elég is a kívánt átlagodhoz. Vagy két sima és egy másfeles. Vagy egy kettes és egy másfeles. Meg még ragozhatnám, de minek. A lényeg, hogy megcsináltam a táblázatot, amivel pikk-pakk kiszámolható az átlagod, ha dobsz egy privit a mailcímeddel, elküldöm szívesen...

2014. okt. 23. 01:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!