Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Már megszűnt a gyógyszertári...

Már megszűnt a gyógyszertári szakasszisztens képzés?

Figyelt kérdés

Vagy most ugyanazokat a tevékenységeket a sima gyógyszertári asszisztens is eltudja végezni?

Egy weboldalon szoktam követni a tanfolyamokat, és már egyszer volt így, hogy törölték a listáról a szakasszisztensit és csak a simát rakták ki, aztán megint kitették a szaka.-it de most megint törölték. Gondolom ezeket megszabják országosan, hogy miket lehet indítani, nem???

2014. okt. 15. 19:50
 1/9 A kérdező kommentje:
Gyógyszerkiadó szakasszisztens* a neve. Elgépeltem..
2014. okt. 16. 17:09
 2/9 anonim ***** válasza:

2013-tól azokj új rendszerében így van:

1. lépés a szakma megszerzése felé: Gyakorló gyógyszertári asszisztens képzés elvégzése. OKJ-szám: 52 720 03 Lehet iskolarendszerű képzésben 2 év alatt, de lehet tanfolyami rendszerű képzésben is 1400-1700 óra alatt. (kb. 1, 5 év)

2. Lépés: 2 év gyógyszertári területen eltöltött szakmai gyakorlat után lehetséges tovább tanulni. Gyógyszerkiadó szakasszisztensnek. OKJ-szám: 55 720 02 emeltszintű szakképesítés-ráépülés keretében.

Csak tanfolyami rendszerben indul a képzés, 1100-1440 óra. Az kb. 1 év talán kicsit több.

Ez az új okj...

2014. okt. 29. 20:27
 3/9 A kérdező kommentje:

Akkor gondolom még fogják indítani pár év múlva is.

Ez a "Gyakorló" a képzések előtt jelent valamit?? Egy idő után leveszik, ha már belerázódtam a szakmába??

2014. okt. 30. 19:52
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem veszik le a "gyakorló" jelzőt ha már belerázódtál. Csak Ha tovább tanulsz. (Szerintem is nagy marhaság ez a rendszer, de ez van)
2014. okt. 30. 20:06
 5/9 A kérdező kommentje:

tehát akkor a Gyógyszertári asszisztens képzést 3 év alatt végzem el összesen,

és még plusz 1 év a gyógyszerkiadó sza. képzés,

azaz 4 év..

tudtommal az okj képzések rövid idő alatt elvégezhetőek, erre újítanak..

2014. okt. 31. 16:16
 6/9 A kérdező kommentje:
ha a 2 év gyakorlatot hozzászámolom az 6 év..
2014. okt. 31. 16:17
 7/9 anonim ***** válasza:

Igen teljesen irreális a dolog, ha nem is 6 év, de 5-nél több. Ráadásul nem találsz munkát mint gyakorló gyógyszertári asszisztens, ezzel be is fellegzett a dolognak, mert ilyen képesítéssel nem vesz fel a gyógyszerári tulaj dolgozni.

Egyébként tévedésben vagy eddig is több mint 2,5 év volt hogy valaki gyógyszerkiadó szakasszisztens legyen, az sem rövid idő. Ez egy nagy tévedés, hogy az okj képzések rövid idő alatt elvégezhető valamik. Ráadásul 2013-tól minden iskolarendszerben oktatott okj 2 éves, nincs rövidebb csak a tanfolyamos szir-sz*arok között. az alapszakmákat nem lehet még fél-1 év alatt megszerezni.

2014. okt. 31. 17:43
 8/9 A kérdező kommentje:

Értem.

Külföldön felvesznek vele, vagy inkább hagyjam?

2014. okt. 31. 19:44
 9/9 anonim ***** válasza:
Hagyd,szerintem ha külföld cél.
2014. okt. 31. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!