Az orvosi vagy a gyógyszerészeti egyetem nehezebb?
Kaptam egy ilyen üzenetet. Bocsi, hogy nem privátban válaszolok, de nem tudom, hogy a kérdező vagy-e, ezért írok itt, mivel ő tette fel a kérdést, így bizonyára érdekli, itt pedig látja ő is. :)
"Kedves válaszoló!
Ne haragudj, hogy zavarlak. Azt szeretném kérdezni, hogy hány év alatt végezted el a gyógyserész szakot az orvosi után? És melyik egyetemre jártál? Én vegyész után csinálom most a gyógyszerész szakot és úgy néz ki 4 év alatt lesz meg, így jövőre végzek. Köszi"
Nos, ez sem ma volt már. :) A Debreceni Egyetemen végeztem mindkét szakot, nyilván a gyógyszerészetit már fizetősön. Orvosi után a gyógyszerészeti olyan szempontból nem vészes, hogy könnyebben el lehet fogadtatni a tárgyakat, mint fordított esetben. Gyógyszerészetiről nem biztos, hogy sok tárgyat elfogadnak, esetleg a latint. Az én esetemben például az anatómiát, szövettant, élettant, biokémiát, biofizikát, latint, sejtbiológiát, genetikát elfogadták, a neurobiológiát valamiért nem. Tehát majdnem megspóroltam 2 évet, de mégsem igazából, mert a sok fajta kémia miatt, a laborok, és a gyógyszertechnológia miatt csak egy évet spóroltam, vagyis 5 év helyett 4 év alatt végeztem. Azt tudom mondani, hogy a két szak első két éves tárgyai ugyanazok, csak eltérő részletességgel tanulják. Nagy eltérések a 3. évtől vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!