Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi ennek a versnek a címe?

Mi ennek a versnek a címe?

Figyelt kérdés

Tóth Árpád írta elvileg, de sehol nem találom se a vers címét se a többi részét interneten. Nagymamám temetésén hangzott el 3 hónapja és szeretném elolvasni, úgy érzem jót tenne a lelkemnek. :( Köszönöm

"Küzdöttél, de már nem lehet.

A csend ölel át és a szeretet.

Csak az hal meg, akit elfelejtenek.

Örökké él, akit nagyon szerettek."

#vers #Tóth Árpád #küzdöttél de már nem lehet
2014. okt. 1. 13:32
 1/5 anonim ***** válasza:

ez egy gyászhoz kötődő VALAKI által írt pár sors (semmi irodalmi értéke nincs) ... van, ahol Kosztolányinak, van ahol Tóth Árpádnak aposztrofálják, egyik sem igaz, ilyen versük nincs

viszont ott virít rengeteg temetési meghívón

2014. okt. 1. 13:45
 2/5 A kérdező kommentje:
Igen, tudom. Most látom, hogy Kosztolányit is feltüntették valahol.Az ő gyászjelentésében is ez szerepelt, de a temetésen elmondtak egy hosszú verset, amire nem is tudtam figyelni, de felkaptam a fejem, mikor meghallottam, hogy ez volt az utolsó 4 sora.
2014. okt. 1. 13:53
 3/5 anonim ***** válasza:
hidd el, hogy ezt nem költő írta ... temetésen persze hatásos (mi nem az, ha az elveszítésről szól), de ez irodalmi szempontból nulla ... az utolsó két sor pedig annál is nullább ... ha valóban Tóth Árpád verset mondtak, akkor ezt a négy sort a végén csak a nagyobb hatás kedvéért
2014. okt. 1. 13:57
 4/5 A kérdező kommentje:
:( Kár, de azért köszi
2014. okt. 1. 14:01
 5/5 Mr. Ratio válasza:

Maurice Maeterlinck

1862. augusztus 29. — 1949. május 6.

belga származású, francia nyelvű író és költő

Nem tudom, ki fordította le. Akár mindkét említett költő megtehette, lévén, hogy kortársak voltak. Eredeti címet nem találtam meg...

2017. febr. 11. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!