Hogyan motiváljam magam a tanulásra?
olyan már nem, mert a 8 osztály megvan, ellentétben a helyi közmunkásokkal akiket nézegetni lehetne.
De valami pozitív motiváció esetleg? :D
Akkor tanulj az én esetemből. 2008-ban kezdtem a középiskolát. 9. osztályban megbuktam, ezért ismételni kellett. 11. osztályig valahogy kihúztam kettesekkel, de ott megint majdnem besikeredett egy bukás, ezért iskolát váltottam. Végül múlt évben összehoztam egy förtelmesen rossz érettségit.
Érettségi után még mindig úgy gondoltam, hogy majd elvégzek egy szakmát és azzal jó megleszek. Az igazság viszont az, hogy volt évfolyamtársaim, osztálytársaim vagy ismerőseim akik már szereztek valamilyen szakmát egytől egyig vagy feketén dolgoznak, vagy gyárban robotolnak, sőt már olyan is van aki közmunkán van, mert nem talált semmilyen munkát, illetve munkanélküliek. Pedig mindegyiküknek van szakmája, asztalosok, pincérek, szakácsok, autószerelők, hegesztők, villamos-, és gépész technikusok, CNC forgácsolók, kőművesek stb., tehát nem ilyen menedzser szakmák amivel tényleg nem tudsz mit kezdeni. Annak az egy két embernek akiknek sikerült elhelyezkednie pedig nagyon alacsonya fizetésük és semmi másból nem áll a napjuk csak a munkából.
Végül rájöttem, hogy nekem is ez lesz a sorsom ezért és "nincs mit vesztenem" alapon úgy döntöttem, hogy végre leülök tanulni és újraérettségizem és jövőre fősulira megyek.
Lehet, hogy még nem tudod átérezni a problémát, én sem tudtam hiába mondták nekünk anno a tanárok. Ettől függetlenül próbáld meg, mert, ha csak átvegetálód a középiskolát mint én akkor abból késő bánat lesz.
20/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!