Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan motiváljam magam a...

Hogyan motiváljam magam a tanulásra?

Figyelt kérdés
Sosincs kedvem tanulni, mit javasoltok?

2014. szept. 29. 18:31
 1/6 anonim ***** válasza:
67%
Nézegesd a kukásokat, utcaseprőket, közmunkásokat! Mondd közben magadban: én is ilyen leszek, ha nem tanulok.
2014. szept. 29. 18:41
 2/6 A kérdező kommentje:

olyan már nem, mert a 8 osztály megvan, ellentétben a helyi közmunkásokkal akiket nézegetni lehetne.

De valami pozitív motiváció esetleg? :D

2014. szept. 29. 19:18
 3/6 anonim ***** válasza:
Őszintén? Vagy szopsz a vizsgán és szívod a fogad, mekkora hülye voltál vagy nekiülsz. Én is ezt mondogatom magamnak, mert nagyon kéne tnauljak, de at*köm tele már az iskolával úgy, hogy 15 évet már lehúztam az iskolapadban (értsd: bsc diplomám már van) és még 1 évet rá kellett tegyek OKJ-s szakma miatt... Ezután már csak kedvtelésből akarok tanulni pl. nyelvet vagy 1-1 napos továbbképzéseken részt venni... rohadt nehéz nekiülni, tudom :S
2014. szept. 29. 19:56
 4/6 anonim ***** válasza:

Akkor tanulj az én esetemből. 2008-ban kezdtem a középiskolát. 9. osztályban megbuktam, ezért ismételni kellett. 11. osztályig valahogy kihúztam kettesekkel, de ott megint majdnem besikeredett egy bukás, ezért iskolát váltottam. Végül múlt évben összehoztam egy förtelmesen rossz érettségit.

Érettségi után még mindig úgy gondoltam, hogy majd elvégzek egy szakmát és azzal jó megleszek. Az igazság viszont az, hogy volt évfolyamtársaim, osztálytársaim vagy ismerőseim akik már szereztek valamilyen szakmát egytől egyig vagy feketén dolgoznak, vagy gyárban robotolnak, sőt már olyan is van aki közmunkán van, mert nem talált semmilyen munkát, illetve munkanélküliek. Pedig mindegyiküknek van szakmája, asztalosok, pincérek, szakácsok, autószerelők, hegesztők, villamos-, és gépész technikusok, CNC forgácsolók, kőművesek stb., tehát nem ilyen menedzser szakmák amivel tényleg nem tudsz mit kezdeni. Annak az egy két embernek akiknek sikerült elhelyezkednie pedig nagyon alacsonya fizetésük és semmi másból nem áll a napjuk csak a munkából.

Végül rájöttem, hogy nekem is ez lesz a sorsom ezért és "nincs mit vesztenem" alapon úgy döntöttem, hogy végre leülök tanulni és újraérettségizem és jövőre fősulira megyek.

Lehet, hogy még nem tudod átérezni a problémát, én sem tudtam hiába mondták nekünk anno a tanárok. Ettől függetlenül próbáld meg, mert, ha csak átvegetálód a középiskolát mint én akkor abból késő bánat lesz.

20/F

2014. szept. 30. 09:55
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem ilyen rossz a helyzet nálam, a legtöbb tantárgyból 4-es vagyok, konkrétabban a német és a magyar az ami nem megy :/ Nem is ezekből szeretnék tovább tanulni, de jó lenne ha egy 4-est legalább össze tudnék szedni év végére.
2014. okt. 1. 16:27
 6/6 A kérdező kommentje:
egyébként most vagyok 9.-es de nálunk már vannak faktok, meg nyolc osztályos képzés, így jóval több az anyag. Néhány tantárgyból semmi kedvem nekiülni
2014. okt. 1. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!