Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Voltatok mar hasonló helyzetbe?

Voltatok mar hasonló helyzetbe?

Figyelt kérdés

helló ..15éves gimis..lány vagyok..gyenge alap suli utan valasztottam egy nagyon erős gimnáziumot..és..az a gondom vagy azt szeretném kérdezni valaki van hasonló helyzetbe?

az angol nyelvet nem tudom megtanulni marmint ugy értem..ha feladnak valamit fejből hiába ulok rajta 4 órát is ha el is tudom mondani mire odakerulne a sor masnap..pld 5 órám..lenne..teljesen ki megy a fejemből..próbaltam reggel felkelni..de akkor is..nem az a gond h nem mennek a nyelvek..mert mennek..pl..ha amgyarból van feladva 4.5oldal 20 perc és megtanulom..németből ugy szintén,..szlovákot..is de az angol..nem megy mások tanálcsoltak az agyserkentőt..h próbaljam..ki..de mit én tudom inkább nem ..vagy rossz sorrendbe tanulok? .. (ha nem irok helyesen..bocsi de nem jó a bilentyüzetem)

2014. szept. 26. 18:47
 1/4 anonim válasza:
nem bántanálak meg, de az írásképed alapján az agyi kapacitásoddal vannak bajok.
2014. szept. 26. 18:51
 2/4 A kérdező kommentje:
Hagyjuk mind1 nem kérek több választ!
2014. szept. 26. 18:54
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia, gimis vagyok, jövőre érettségizek. Mondhatni picit hasonló helyzetben voltam. Alapiskolában nagyon nem ment a szlovák nyelv (én is szlovákiai vagyok). Aztán elvégeztem az iskolát és jött a gimi. Nem igazán ment kezdetben, csak magolással.. félévben majdnem meg is buktam. Aztán rájöttem, hogy ez így nem fog menni - tenni kell érte. Hát elkezdtem szlovákul olvasgatni a neten, és szlovák barátokra is szert tettem. Persze kezdetben kész vicc volt a kommunikáció, mert nem tudtam magamat kifejezni, de mivel a barátaim megértették, hogy komolyan gondolom és meg szeretnék tanulni ezért nem csesztettek a hibáimért, hanem segítettek. Aztán pár év múlva eljutottam egy olyan szintre amit nem lehet tökéletesnek nevezni, de ahhoz képest hatalmas fejlődés ahonnan kezdtem.

Magyarral és angollal nem volt soha problémám. Angolt imádom kiskorom óta. Szoktam chatelni külföldiekkel, angolul. Sok filmet / sorozatot nézek csakis kizárólag angolul.

Szerintem nem a sorrendel van a gond, hanem azzal, hogy egyszerűen elzárkózol az angol elől. Mert szerintem sokkal egyszerűbb nyelv, érthetőbb mint a szlovák. Szinte semmi ragozás, bevágod a szavakat és kész, nem úgy mint szlovákban a rengeteg rag, nemek, blabla..

Csak egyet kell tudatosítanod: tenned kell érte. Ha nem teszel most akkor végig fogod szenvedni az egész gimit.

Járj külön angolórára. Chatelj interneten angolul. Nézz angolul filmeket.. (kezdetben angol szinkron+felirattal is, hogy lásd amit hallasz). Minden nap olvass el valamit angolul.. Nem kell sokat, elég 5 perc is, aláhúzod a szavakat amiket nem értesz, vagy ha neten olvasod akkor kiírod: szótár-szó jelentése és tanulgatod a szavakat.

Túl sok a lehetőség, csak egy a baj: a zárkózottság, vagy a nincskedvem, nem akarom..

Első válaszolónak: pedig pont hogy megbántottad. Sajnos nem mindenki tiszteli a környékünkön a magyar nyelvet annyira, hogy legalább helyesen megtanuljon írni. Eléggé elszlovákosodik az itteni lakosság, sajnos az ilyen íráson nem kell meglepődni. Szerencse, hogy szlovák szót nem találtunk benne.

18/F

2014. szept. 27. 00:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm megpróbálok mindent :)
2014. szept. 27. 20:46

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!