Hogy is van ez pontosan a diákigazolvánnyal, hogy csak a suli és a lakhely között használható? Kaptam ideiglenest, de nem azt a kart írták rá, ahol én tanulok, hanem magának az iskolának a székhelyét. Ez baj?
Nem fognak kötözködni az ellenőrök,hogy mit keresek én mondjuk egy teljesen más kerületben?Vagy ,ha veszek bkv bérletet,azt bárhol használhatom,vagy ,hogy működik ez?
Bocsi,de pesti sulihoz tartozó diákom most lesz először,és nem vagyok tisztában egy-két dologgal.
Köszönöm előre is!
Hú,ez biztos?
Tök jó akkor,köszi szépen! :)
Ez a szabály csak helyközi (és távolsági) utazásnál érvényes, ott is csak a 90%-os bérletnél. Egyéb utazási kedvezmények (50%_os helyközi jegy, helyi bérlet) korlátul igénybe vehetők nappalis vagy estis igazolvánnyal.
Ha helyközi közlekedésben akarod igénybe venni a 90%-os bérletkedvezményt, akkor gond, hogy az iskola székhelye van feltüntetve, és nem az a hely, ahova bejársz. Főleg akkor gond, ha ez a kettő nem ugyanaz a város, egyébként nincs jelentősége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!