Felvételi matek felmentéssel?
Sziasztok!
Gimnáziumban felmentették matematika alól.Sajnos nem volt más választás, heti 3 külön matek után se tudtam elérni a 2-es szintet...Elég rosszul érintett, de nem ez a lényeg...Van itt valaki aki esetleg ugyan ebben a cipőben jár/járt?Hogy van ilyenkor a felvételi?Matek helyett választottam már mást.Tudok így felvételt nyerni olyan szakra, ahol kell a matek?Persze nem olyan szakokat néztem ahol erős matek van...
Szia!
Egyetemi matematika sokkal nehezebb, mint a középiskola. Még azon a szakokon is, ahol gyenge matek van. Általában deriválás, integrálás, valószínűségszámítás előkerül az előadásokon. Felvenni felvennének, de nagyon nehéz lenne, sokkal nehezebb, mint középiskolában.
Nyelvszakok
Történelemszak
Szabadbölcsész
Testitanár
Művészi szakok
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..
A Madáchban van olyan, hogy nem kell matek felvételit írnod, hanem duplán számítják a magyar pontot! Keress ilyen iskolákat, találtam párat ;) Általában a pedagógiai programnál írják le, nem a felvételi tájékoztatónál.
Amúgy én nem tudom, de szerintem nem minden egyetemi szakon kell matematikát tanulni... Csak érettségizni kötelező belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!