Adhatok-e le tárgyat?
Most kezdem az 1. Félévemet az egyetemen. Még sosem vettem fel tárgyat, ezért a mintatantervből amennyit csak tudtam felvettem.
Most összeadva39kreditpintot tesz ki és van2-3 olyan óra amely egydőbe esik egy másikkal.
Adjak le tárgyat,mert úgy tom hogy 30 kreditet kell elérni az 1. Félévben.
Jól gondolom?
Ebből van egy tárgy ami kedden fed egy másikat, de szerdán nem akkor nem kell leadni, hanem elég, ha szerdánként járok be?
Léci válaszoljatok!
Köszönöm ;)
Fú, de bonyolultan fogalmaztad meg, a felét nem értem, de sebaj.
Nem félévente kell 30 kredit, hanem évente összesen. Persze nem tudhatom, hova jársz, nálunk viszont így van, SZIE-n is, Károlin is, Pázmányon is.
Ha zavar, hogy ütik egymást a tárgyaid, válassz, melyiket adod le, viszont főszakos tárgyat ne adj le, mert épülhet rá más is a következő félévben. Ha viszont olyan tárgyad van ütközőben, ami 6 félév alatt elvégzendő, akkor azt leadhatod a piklibe, ráérsz még.
Én például Bölcsész karra járok, és a főszakos tárgyaim melett van 6 tárgy, aminek semmi köze a szakomhoz, de kötelező mindenkinek, aki bölcsész karra jár. Én most leszek másodéves, és a 6-ból 4-et csináltam eddig meg, pedig mindegyik 1. félévre volt ajánlva, és a legtöbb ember így csinálja.
Viszont volt, hogy olyan tárgyaim ütköztek, amik közül csak egyre kellett kötelező szerűen bejárni (tehát volt katalógus), olyankor a katalógusos órára mentem be, a nagyelőadást meg letojtam, de mégis meglett belőle a vizsgám, mert megszereztem az anyagot is.
Le lehet adni tárgyat, első 1 vagy 2 héten. Ha Neptun a te iskoládban a rendszer, akkor Kérvényeken belül Utólagos tárgytörlési kérelem, vagy valami ilyesmi.
Nézz azért utána az igazi Mintatantervednek, hogy mégis mi kell, és mi nem. Nehogy olyan tárgyat adj le, ami mégis kéne, és emiatt csússz félévet a későbbiekben.
Szerintem az a tárgy, amit mondasz, az kedden és szerdán is van, mindkét nap be kell járni.
Azt persze megteheted, hogy ha vettél fel órát, és kötelező bejárni, akkor másik időpontban mész, csak erről ne feledd el tájékoztatni a tanárokat.
A leadást pedig csak az első két hétben lehet megtenni, szóval igyekezz eldönteni :)
"Nem félévente kell 30 kredit, hanem évente összesen."
Igen, ahhoz, hogy ne soroljanak át. Azért többnyire félévente 30 kredit az ajánlott, ha évente csinálsz ennyit, kétszer annyi idei jársz oda.
"A leadást pedig csak az első két hétben lehet megtenni, szóval igyekezz eldönteni :)"
Ilyeneket meg miért írtok? Nem globális érvényű 1-1 intézmény szabályzata, valahol biztos 2 hétig lehet, valahol meg max. 1 hétig, és fizetni kell, mivel nem a regisztrációs héten csináltad...
Most 20 db tárgyam van 39 kreditet ér, de az órarend nagyon zsufi mit tegyek?
Nektek hány tárgyatok van 1 félévre?
DE BTK osztatlan tanári
Nekem most csak 11 tárgyam van, mert 3-at nem vehettem fel, amiért előző félévben nem sikerült egy tárgyam, és hát arra épült volna rá ez a három... De előző félévben 37 kreditnyi tárgyat vettem fel, nem volt vészes, bár normális volt az órarendem, az azért számít.
Szóval 11 tárgyam van most, 29 kredit. Még van egy tárgy, amit felvehetnék, de az 6 félév alatt teljesítendő hülyeség, úgyhogy azt majd jövőre, most nincs kedvem hozzá, meg úgyis ütközne mással...
Az ilyen kérdéseket nem itt kell feltenni, hanem vagy megnézni az egyetemi, kari szabályozást, vagy megnézni a TO honlapján, vagy bemenni és megkérdezni.
Mit segíts rajtad, ha egy másik egyetemre járó azt mondja, hogy le lehet adni, aztán nálatok meg mégsem lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!