Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Gimnáziumban, az állt. Isk....

Gimnáziumban, az állt. Isk. -hez képest mennyire foglalkoznak a tanárok a diákokkal (pl. doga bejelentése, egyes dolgok elmagyarázása stb. )?

Figyelt kérdés
2014. szept. 2. 22:25
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Gimnáziumfüggő. Minket általánosban riogattak, hogy figyeljük meg, hogy a gimiben a tanárok nem is fognak velünk egyenként foglalkozni, egyszer elmondják/leírják a dolgokat, és kész, ha megértetted, megértetted, ha nem, így jártál, a dogáknál meg készüljünk fel, hogy max a TZ-ket jelentik be, de röpdogákat soha.

Ehhez képest a tanárok már az első naptól kezdve próbáltak rendesek, segítőkészek és közvetlenebbek lenni (persze, van pár, akik két év után se jegyezték meg a diákok nevét, és óra végén lehetetlen volt odamenni hozzá, hogy esetleg segítsen valamiben, de ez csak a kisebbség volt), a dogákat mindig bejelentették, ha csak nem 1-1 leckéből írattak röpit, stb. De ez abszolút iskola és még inkább tanárfüggő.

2014. szept. 2. 22:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk minden évben az első órákon a tanárok elmondják, hogy mire számíthatunk, pl. felelés minden óra elején, írhatunk bármikor röpdolgozatot, akár úgy is, hogy csak bizonyos embereknek kell írni, de ha pl. több leckéből írunk egy jegyes dolgozatot, azt bejelentik, a tz-ket pedig 1 héttel előre kötelező bejelenteni. A legtöbb tanár tudja a nevünket is, szóval szerintem foglalkoznak velünk eleget, az ofő mindent elmond legalább 5-ször, hátha így senki nem felejti el aláíratni a papírt vagy bevinni a pénzt. De ez tényleg iskola és tanárfüggő, mert pl. nővéremékkel, aki ugyanoda jár, az ofőjük nem igazán foglalkozik.
2014. szept. 2. 22:46
 3/5 anonim ***** válasza:
A gimi ugyanaz, mint az általános.
2014. szept. 3. 00:00
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem a gimiben jobban elmagyarázzák az anyagot, figyelnek hogy precíz legyen minden. Külön is foglalkoznak velünk (úgy értem, ha mondom hogy nem értem, segítőkészen elmagyarázzák). Általánosban a mi fejünkbe is nyomták a "gimi nem olyan ám, mint az általános iskola..." dumát, de igazuk is volt, mert sokkal jobb:D
2014. szept. 5. 21:39
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Így közel 1 hónap gimi után én is így látom, mint az előttem író 4 ember.
2014. szept. 20. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!