Mi az amit tudni kell egy ügyvédről? Milyen ez a szakma?
Már fiatalkorom óta nem tudom, hogy mi szeretnék lenni, de egyik nap rájöttem, hogy esetleg ügyvéd, mivel jól tudok érvelni és szeretem a történelmet. Már 2,5 éve a családommal Németországban élek és (természetesen) itt szeretnék tovább tanulni. Ez még mindig egy nagy kérdés, hogy felnőttként mi legyen a szakmám és mivel 10.-től nekem kell eldönteni, hogy milyen tantárgyakat tanuljak, ezért igen sietős lett a helyzet, oké még csak 8.-os vagyok, de ez a két év hamar el fog telni. Úgy érzem, kifutok az időből és majd nem lesz rendes munkahelyem. Tudom, ez még lehet, hogy elég korai, de szeretném megtervezni az életem. Ha valaki esetleg tudna egy pár tanácsot mondani, annak örülnék. És persze a fenti kérdést is megválaszolni. Előre is köszi :)
15/L
A jog NEM magolós szak. Illetve lehet magolni is, de abból nem lesz jó jogász.
Ha elhivatott vagy, akkor igyekezz minél jobban tanulni, történelmet és irodalmat/nyelvet kiemelten szorgalmasan követni. Az érettségid legyen nagyon jó. Nem tudom, Németországban hogy van a felvételi, de szerintem kell majd szóbelizni és írni is hozzá - ezekre készülj fel jól.
Fontos az idegen nyelv is, ezért az angolra feküdj rá, és lehetőség szerint válassz még valamit. (Ajánlott a francia, mivel esetedben a német nem minősül majd idegen nyelvnek, a magyarral meg semmire sem mész. A francia viszont a legfontosabb uniós nyelv.)
Ezeken túlmenően egyelőre még más dolgod nincsen.
Az a "más szak" lehet, hogy magolós, de engedtessék már meg, hogy tudjam, magoltam-e öt éven keresztül az ELTE jogi karán...
NEM MAGOLTAM!!! Vannak eszetlenek, akik igen, de azok általában ki is hullanak legkésőbb a harmadik év környékén, amikor már tényleg elvárás lenne, hogy az embernek jogi gondolkodása, szemléletmódja is kialakuljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!