Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségivel előbb találnák...

Érettségivel előbb találnák munkahelyet?

Figyelt kérdés
Van most egy számítógép szerelő és karbantartó szakmám, és nincs érettségim, csak a 10 osztály, ha letenném az érettségit estin, a Bródy Imre gimnáziumban, akkor előbb találnák munkahelyet ? Jobb esélyem lenne munkahelyet találni ? A 9-10 osztályt az Újpesti Műszaki Kéttanításnyelvűbe végeztem... És ezután ezek szerint jobb lehetőségeim lennének okj téren is, mert sokkal több szakma közül választhatnák, ha elvégezném mint 10 osztállyal. Osztályozó vizsgát kell tennem Biológiából, Kémiából, Földrajzból Szeptember 8-án. És utána mehetek 11-be, beszámítják a 9-10 osztályt amit elvégeztem. Jobb kilátásaim lennének a munkahely szerzésre, ha elvégezném az érettségit, mintha csak szakmám lenne érettségi nélkül? A szakmámat a Computer School szakképző iskolában szereztem. Azért nem végeztem el az érettségit a Műszaki iskolában mert nem kellett a szakma mert Elektrotechnika zsakmám lett volna az meg nem kellett.

2014. szept. 1. 20:07
 1/4 anonim ***** válasza:
En OKJ-val kulfoldot is megjartam.
2014. szept. 1. 20:08
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem ilyen kozepes cegeknel siman probalkozhatsz, mint karbantarto :)
2014. szept. 1. 20:09
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, csak ma nagy a munkanélküliség, ésnehéz ma munkahelyet találni, vagyis szerezni, és növelni szeretném a esélyeimet a munkahely találásban, és még nem találtam munkahelyet, és a szakmámban sem tudtam elhelyezkeni mert volt 1 munkahely ami a szakmámban lett volna, csak megírták pár nap múlva emailben, hogy nem vettek fel, a munkahelyre. És ezért gondolom, hogy jobb ha van érettségim, is mert így könnyebben találhatók munkahelyet. És ha találok munkahelyet utána, akkor még a továbbtanulásban is gondolkodhatok, vagy a szakma szerzésben a meglévő mellett.
2014. szept. 1. 20:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Neked jó szakmád van, és az érettségi önmagában semmit nem ér, de egy érettségizett emberről sok helyen könnyebben elhiszik, hogy képes tanulni, fejlődni, alkalmazkodni a változásokhoz.
2014. szept. 2. 08:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!