Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik lenne hasznosabb az...

Melyik lenne hasznosabb az életben és jól keresnék vele?

Figyelt kérdés
Külföldön fogok továbbtanulni de nem tudom melyik szakot jelöljem meg... 2 féle dolog is érdekelne, először is hogy tolmács/fordító legyek vagy pedig a másik hogy gazdasági szakra menjek és utánna szakosodnék valamilyen utazás és turizmusos dologba,szállodás cuccos.. Melyiket érné meg Olaszországban tanulni? Esetleg valaki tudja mennyit lehet ezzel keresni kint?
2014. aug. 31. 08:40
 1/5 anonim ***** válasza:
72%

Tolmács/fordító? Tudod, hogy a kettő ég és föld? Meg egyáltalán milyen nyelven? Gazdasági szak: pontosabban? Turizmusos meg szállódás cuccos a hordár meg a szállóda igazgató is.

Igazából nem látom be, miért érdemes bármit is Olaszországban tanulni jobban, mint itthon (hacsak nem Padováról vagy Bolognáról van szó). De az egyértelműnek tűnik, hogy ennyire halvány elképzelésekkel nehéz lesz érvényesülni.

2014. aug. 31. 08:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőnek igaza van, csak akkor érdemes külföldön tanulni, ha világszinten mérve valamilyen top egyetemre mész. Olaszországban pedig válság van.

[link]

Nekem kint él az egyik ismerősöm (tolmács), a férje olasz. Kb. 1 év van kint és azóta nem talált munkát. Német, angol, magyar és most már olasz nyelven beszél.

A férje is elvesztette a munkahelyét, bár ő azóta tudott találni, de csak, mert jó kapcsolatai vannak a szakmáján belül.

2014. aug. 31. 09:13
 3/5 A kérdező kommentje:
Angol nyelvű szakon tanulnék. Olaszul így is tudok középszinten, az angollal meg úgy érzem több ajtó áll nyitva a világban. Milánóba készülök amúgy ahol ismerőseim is élnek és egyáltalán nem panaszkodnak:) A helyzet biztosan jobb mint itthon
2014. aug. 31. 17:53
 4/5 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom, hogy aki megengedheti amgának, hogy Milánóban elvégezzen egy egyetemet, az ne paanszkodjon az itteni lehetőségekre. Tudod, milyen drága az élet Észak-Olaszországban?

Egyébként semmivel sem pontosítottad a kérdésed, és nem válaszoltam a kérdésimre.

2014. aug. 31. 17:57
 5/5 A kérdező kommentje:
A szüleim segítségével megtehetem de nélkülük szeretnék majd boldogulni és szerintem itthon nem igazán találnék jólfizető munkát. De persze mindenkinek más a véleménye
2014. aug. 31. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!