Mit tegyek? /diákigazolvány/
szóval szept.8-tól lehet igényelnem diákigazolványt (mivel akkortól kezdődik a félév), viszont nekem szept 1-től kell mennem a suliba különböző dolgokat elintézni. Ma megvettem a bérletemet, a középiskolámból még kaptam ilyen ideiglenes diákot, amire én azt hittem eddig hogy érvényes, viszont a pénztáros nő azt mondta, hogy az csak oda érvényes ahol tanultam. (amúgy nyáron is ezzel a papírral jártam mindenhová és nem szóltak rá semmit, mondjuk akkor nem bérletet vettem)
Amúgy az igazolásban van egy ilyen pont, h "a tanulói/hallgatói jogviszony megszűnt, de a diákigazolványra való jogosultság fennáll" és az érvényesség ideje október 31.
Szóval akkor most mit csináljak? mert nap mint nap jegyet venni elég költséges lenne
Hát végül én is megvettem, csak a nő azt mondta, hogy így meg fognak büntetni, viszont akkor ezek szerint nem kell agggódnom?
köszönöm a válaszokat :)
Budapest bérletet vehetsz, mivel a helyi közlekedési bérletek korlátlanul vásárolhatók diákkedvezménnyel, nincsenek iskolához vagy lakóhelyhez kötve.
Helyközi bérletet, tehát olyat, ami két település közé szól vonattal/busszal, nem vehetsz, csak a diákigazolványodon szereplő iskola és lakóhely között, valószínűleg erre gondolt a pénztáros.
Két lehetőséged van:
- Amíg nincs meg az új ideiglenes igazolványod, addig jeggyel jársz, ugyanis az 50%-os kedvezmény korlátlanul igénybe vehető a régi igazolványoddal. Sajnos az új papírt nem fogod rögtön megkapni, mert ahhoz kell egy beküldött diákigazolvány igénylés.
- Kockáztatsz, hátha nem kéri senki a diákodat, ami egyébként előfordulhat, de ezt nyilván csak saját felelősségre csináld.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!