Az egyetemeken kötelező az eskü? Mi történik azzal, aki nem megy el rá?
Figyelt kérdés
2014. aug. 28. 15:36
1/4 anonim válasza:
milyen eskü? nekem nem volt. (mondjuk nem voltam az évnyitó bizb4szon)
2/4 A kérdező kommentje:
állítólag az évnyitón lesz valamilyen eskü
2014. aug. 28. 17:32
3/4 anonim válasza:
Melyik egyetem?
Nálunk is volt eskü, meg ünnepélyes évnyitó, de nem volt semmiféle jelentéti ív vagy ellenőrzés, így ha valaki nem jött el, nem kapott érte semmit.
4/4 anonim válasza:
Én soha semmilyen évnyitóra, évzáróra nem mentem el, az okleveleimet átvettem utólag a tanulmányi osztályon. Egyetlen kivétel a PhD és a habilitációs oklevél, amely tényleg eskühöz kötött, ha nem teszed le nyilvánosan akkor csak egy igazolást kapsz a tanulmányaid sikeres befejezéséről és az oklevél odaítéléséről, de magát a diplomát nem. Egyes egyetemeken (orvosi, gyógyszerész...) maga az alapdiploma is eskühöz kötött, ennek hivatásrendi okai vannak, de legtöbb helyen csak cirkusz az ilyesmi ami nem kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!