Mit jelent pontosan ez a szilencium és mennyire szigorúak egy kollégiumban?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Még sosem voltam kollégiumban, holnap utántól fogok beköltözni egy budapesti kollégiumba. Azt mondják róla, hogy alapjáraton véve teljesen átlagos stb, de néha elég szigorúak, például a kiemenőkkel kapcsolatban. Viszont amikor voltam beiratkozni valami szilenciumról beszéltek. Utána olvastam és ez csendes tanulási pihenőt vagy mit jelent. Ezt én értem, de elvileg aki már leérettségizett, mint én is, annak nem kötelező részt venni ezen, csak egyszer egy héten. A következő gondom ott lenne, hogy ilyenkor mi van, ha fenn kell tartania valakinek magát, tehát dolgoznia kell kollégium mellett? Ahogyan olvastam 21:30-ra vissza kell érnie mindenkinek, utána csak kilépővel lehet elhagyni az épületet. Fél 10, ez még így oké lenne, mivel nem bulizom meg semmi, csak járnék majd sportolni is, különböző oktatásokra, amik főként estefele, 18:00, 20:00 stb vannak és én nem mondhatom azt az oktatónak, hogy jajj bocs, várjatok már meg, egy órát kések, mert nem engednek el vagy mert valami unalmas kötelező programon ülök, ami nem is érdekel, de részt kell vennem rajta. És akkor még mellette dolgoznom is kellene, mert a pénz nem jön magától. Ez így nem lenne probléma, ha nem lenne az a sok kötelező kollégiumi program, amin elvileg részt kell majd vennem. Teljes mértékben tisztában vagyok azzal is, hogy ez egy kollégium, nem én diktálok, vannak szabályok, alkalmazkodnom kell majd stb, tudom. De könyörgöm, 20 éves leszek, érettségizett diák vagyok, fent kell tartanom magamat, számomra kihagyhatatlan a mozgás is, tanulnom is kell majd közben és akkor még járjak is be 5-6 kötelező szakköre vagy mikre. Kicsit nonszensz ez így, hogy be akarják szabályozni mit tegyek meg mit ne. Valakinek tapasztalata ilyen téren? 19/F2014. aug. 26. 12:17
11/14 anonim válasza:
felnőtteknek való kollégiumba senki nem viselkedik felnőttként, sőt sokszor kulturált emberként sem... ez csak úgy megjegyzésként írtam... amúgy a sulidhoz tartozik a koli?
12/14 anonim válasza:
A saját középiskolai kollégiumomról tudok csak írni, de hátha segít. :)
A szilenciumon nálunk csak egy bizonyos tanulmányi átlag alatt kellett részt venni. (4,0 alatt)
A sportolóknak beköltözés után egy papírt kellett íratniuk az edzővel és/vagy a szülővel (attól függően nagykorú-e) mettől-meddig tart az edzés. Aztán le kellett adni az igazgatónak és ennyi. Mindenkinek elfogadták és nem nézték szigorúan percre pontosan mikor is értél vissza.
Más alkalmakkor tényleg kellett "engedélyt" kérni, de mindig ki is engedtek minket a meghatározott időre.
Nálunk sosem volt kötelező délutáni program, hanem mind fakultatív volt.
Nem hinném, hogy téged is ennyire lekorlátoznának... Majd írd meg, hogy is lett, kíváncsi vagyok! :)
13/14 anonim válasza:
először én is olyan kolit néztem ahol vannak középiskolások és főiskolások is. De mindenkire ugyan az a szabály vonatkozik, max kicsivel engedékenyebbek a fősulisokkal de náluk is korlátozva van. Inkább kerestem más kolit.
14/14 anonim válasza:
Mit tapasztaltál?Még mindig ott laksz? Mennyit kellett fizetni havonta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!