Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen a jó a tanár számotokra...

Milyen a jó a tanár számotokra? Jó az, ha valaki 45 percig beszél, vagy inkább csoportmunkák?

Figyelt kérdés
2010. jan. 15. 19:13
 1/3 anonim ***** válasza:

18 éves, végzős srác vagyok. 13. évfolyam.

Milyen a jó tanár? Aki következetes, jól el tudja magyarázni a dolgokat, akár szemléltetni is azokat, akár elméleti síkon is. 45 percig keresztül ha beszél vki az nem baj. Pl ha nézünk egy jó kis stand up comedy-t, akkor azt akár 2 órán keresztül is tudjuk ugye nézni, és még sincs csoportmunka vagy egyéb (hehe, itt is van a szemléltetés). Tehát érdekesen kell előadni a dolgokat.

Csoportmunkával sztem az a baj, hogy gyakran átcsap semmittevésbe, mivel nem mindig van motiváció.

Amúgy milyen tantárgyról van szó? Vagy csak szimpla kérdés volt?

2010. jan. 15. 22:01
 2/3 A kérdező kommentje:
Én irodalomra, nyelvtanra, és angolra gondoltam, mivel tanárszakos vagyok, és szeretném meghallgatni a fiatalok véleményét arról, hogyan kell majd órát tartanom idén.
2010. jan. 15. 23:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Előző válaszoló vagyok.

Angolnál, amit én szoktam hiányolni a tanároktól, hogy nem kell beszélnünk angolul, és hogy gyakran előfordul, hogy ők is magyarul beszélnek. Szerintem, hogyha nem vmi bonyolult nyelvtani szabályt magyaráz el az ember, akkor nem kell megszólalnia magyarul egyáltalán. Megint más kérdés, ha abszolút kezdő szinten van a csoport, akkor szerintem az a legjobb megoldás, ha először elmondja a tanár angolul, és aztán magyarul is, és egy idő után így elhagyható a magyar. Az egyik legnagyobb hiányosság szerintem nálunk a beszéddel van, de így globálisan, kivéve azoknak, akik már jártak vhol angol területen huzamosabb ideig. Azaz lehet szépen beszéltetni a gyerekeket arról, hogy mit csináltak stb stb. Itt megint adva lenne a csapatmunka, vagy páros munka dolog, de azt simán el lehet lógni. (sajnos/szerencsére)

Irodalom és nyelvtan... hmm hát nem a kedvencem, és többen sajnos nem is értik annak jelentőségét, mivel sok író/költő, akik "kutyát nem érdekelnek, hisz úgy sem kell majd az Életben". Illetve verselemzések stb stb. Én személy szerint örültem volna, hogy ha télleg csak érettségi orientáltan készültünk volna mindig is, mert nekem nem jött át az, hogy mi értelme is van ennek vagy annak a költészetének, munkásságának. A kötelező olvasmányokat ha már úgy a csoport 50% elolvassa, akkor az már sztem egy jó arány... ebben az esetben nekem tippem sincs, hogy hogyan lehetne motiválni a gyerekeket, hogy tanuljanak, és szeresség is a tantervi irodalmat. Mert azért Pottert, Gyűrűk Urát meg más könyveket szoktunk olvasni, de nem igazán a kötelezők közül kerülnek ki a kedvenceink, habár sok jó könyv van a kötelezők között is, szerintem. (pl. Arany ember, Egri csillagok)

2010. jan. 16. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!