Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen tankönyvekből készüljek...

Milyen tankönyvekből készüljek fel az emelt biológia és kémia érettségikre?

Figyelt kérdés
2014. aug. 23. 13:01
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell sok könyvet elolvasnod, ha egy könyvet kiválóan megtanulsz mindkét tantárgyból, az elég. Én a panemsulis biológiát javaslom, mert valóban a követelményrendszer szerint van kidolgozva. A mozaikos könyvek is jók, de szerintem az érettségire való felkészüléshez túl sok plusz információt tartalmaznak. A legideálisabb talán, ha megtanulod a panemsulis anyagot és hozzáolvasod a mozaikosat, de ez elég idôigényes. Kémiából én a Villányi-félébôl készültem, de ez ugye sok önállóan kitöltendô részt tartalmaz, ha ezt nem tanárral vagy órán töltöd ki, akkor elég veszélyes lehet. Viszont ha ez ki van töltve, akkor tökéletes felkészítô könyv szerintem. Ha nincs, akkor a mozaikos könyvek itt is elég jók. És mindenképpen számolj nagyon sokat, ehhez az Ötösöm lesz kémiából a legjobb választás. De tényleg sokat kell számolnod, ha jó emeltet akarsz, mert a legtöbben talán a számolós részét bukják el az érettséginek, hiába tudják jól az elméletet..
2014. aug. 23. 14:03
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Én a mozaikosokból szoktam készülni biológiából is, meg kémiából is, de a Panemsulis könyveket is szoktam forgatni. Rengeteget számolok, az Ötösöm lesz összes feladatát megcsinálom sorba. Még azt nem tudom, hogy a mozaikos biológiából van olyan, hogy szakiskolák részére, meg szakközépiskolák részére, meg természetesen gimnáziumoknak és, hogy ezek közül melyikből érdemes készülni.
2014. aug. 23. 19:53
 3/8 anonim ***** válasza:
Akkor nem lesz baj!:) emelt érettségire mindenképpen a gimnáziumit válaszd, ezen belül is van ugye a 10-11-12, de van kifejezetten érettségire készülôknek egy kétkötetes kiadvány, ami a követelményrendszer szerint van kidolgozva. Ez az: [link] Én ezt nem ismerem, de a volt biosz tanárom mindig ajánlotta, szerinte nagyon jó.
2014. aug. 23. 20:27
 4/8 anonim ***** válasza:
emelt bioszra csak a gimnáziumos mozaikos könyvekből tanulj! Sajnos ez az az érettségi amint egyszerűen nincs olyan, hogy felesleges információ, hidd el ha azokat kivülről fújod, tudnak kérdezni olyat ami még csak benne sincs, max említve van. Az ilyen olyan tematikás könyvek csak arra jók, hogy rendszerezd a tudásod, nem arra, hogy csak azokat tanuld. Kémiából sztem a mozaikos és a villányi könyvek egyvelege szükséges ahhoz, hogy jó érettségit tegyél, nekem bejött. GYTK-s hallgató. Sok sikert
2014. aug. 23. 23:04
 5/8 anonim ***** válasza:
En SE ÁOK-ra járok, nekem bejött a panemsulis könyv, de szerintem jobb, ha te tapasztalod ki, hogy mi az, ami működik nálad. Mindenesetre a két könyvvel egyszerre nem lőhetsz félre. Jó tanulást!:)
2014. aug. 24. 11:36
 6/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon hálás vagyok a segítőkész válaszokért!!
2014. aug. 26. 18:39
 7/8 anonim válasza:
Koszonom a jo kerdest es a hasznos valaszokat en is. Elnezest, hogy nem a kerdesedre valaszoltam kedves kerdezo. Csak en is biologiara keszulnek.
2014. aug. 27. 07:08
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem haragszom :) Örülök, ha a kérdéssel neked is segítettünk!! Sok sikert neked is és ha bármi kérdésed van szívesen segítek (ha belépek az oldalra :) )!
2014. aug. 29. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!