Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egy mérnöknek mindenképpen...

Egy mérnöknek mindenképpen reálosnak kell lennie?

Figyelt kérdés

Eléggé humán beállítottságú vagyok. Matekból sokáig kettes voltam, de az érettségim hármas lett. Bioszból hármas, fizikából éppen kettes. Kémiából hármas.

Azon gondolkoztam, hogy mezőgazdasági területen próbálnék szerencsét, mondjuk agrármérnök vagy állattenyésztő mérnök vagy ilyesmi. Ahhoz mit kell tudni, miben kell jónak lenni? Nagyon eltévesztettem az irányt, vagy jó ez? Egyelőre csak gondolkodom rajta.

2014. aug. 22. 14:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Én Gödöllőn végeztem gépészkaron.

Az első évben matekból, fizikából szinte semmi különbség nem volt a gépész-, és gazdász kar között. kemény volt mind a kettő.

Nem lebeszélni akarlak, de nézz utána a kertészmérnökinek pl.

2014. aug. 22. 14:55
 2/4 A kérdező kommentje:
A növények egyáltalán nem érdekelnek, kertészkedni utálok, csak azt csinálom meg a kertben amit muszáj. Takarmánynövényekkel, de inkább állatokkal szeretnék. Erdőgazdálkodás is érdekel, csak sajnos pár évet elpazaroltam, nem tanultam érettségi után mert nem tudtam mi érdekel, most meg nem vagyok képben semmivel.
2014. aug. 22. 14:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Minden mérnökin van matek, persze van ahol keményebb, van ahol könnyebb, de a könnyebb is jóval nehezebb a középszintű érettségin elvárt szintnél.

Én is sokáig gondolkodtam azon, hogy mérnöknek megyek (villamosmérnök, illetve mérnökinformatikus), de lemondtam róla, mert egyszerűen nincs hozzá affinitásom.

Itt vannak a tantárgyak agrármérnökin:

[link]

2014. aug. 22. 16:40
 4/4 anonim ***** válasza:

Egész nyugodtan elfelejthetsz bármilyen mérnöki pályát, ha nem érted a matekot, fizikát.

A mostani érettségi meg egy vicc.

2014. aug. 22. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!