10 év után mehetek fősulira?
Ha jól tudom, akkor a régi érettségi maximum alapfokú érettséginek számítható be, azaz szintemelőt kell csinálni. Abba a középiskolába menj érdeklődni, ahol érettségiztél.
Ha a felvételinél nem követelmény az emeltszintű érettségi (ezt gondolom egyeteme válogatja), akkor elvileg a régi jegyeid, mint alapfokú érettségi beszámíthatóak.
Mindenképp érdeklődj az egyetem tanulmányi osztályán is.
Attól függ,a kérdező milyen szakot akar megjelölni, mert van,ahová nagyon sok pont kell, de pl. nyelvvizsgával és okj-s bizonyítvánnyal fel lehet dobni a pontokat. Van,ahová meg nem jó a rendes érettségi,mert emelt szintű érettségit kell tenni pl egyes nyelvszakok.
A felvi.hu-n szerintem fent van minden. Ott is lehet kérdezni, és szerintem nem árt a sulik tanulmányi osztályán is érdeklődni, ha valami nem világos.
Egyébként nincs abban semmi rossz,ha valaki érettségi után 10 évvel akar fősulira menni, szerintem tök jó dolog. Én már végeztem egy fősulival, korábban szerettem volna még egy diplomát, csak ez a ,,tömegképzés" engem elriaszt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!