Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 10 év után mehetek fősulira?

10 év után mehetek fősulira?

Figyelt kérdés
10 éve érettségiztem, és az lenne a kérdésem, hogy mehetek-e most fősulira a vitt pontok alapján? Sajna már nem vagyok jártas ebben, de a minap hallottam, hogy esetleg van lehetőség. Elég jó lettem anno humán tárgyakból, talán van esélyem. Tud valaki erről vmit? Vagy esetleg ahol megtudhatmnám.... KÖszi
2010. jan. 15. 13:02
 1/4 anonim ***** válasza:
A felsőoktatásba való jelentkezésnek nincsen felső korhatára.
2010. jan. 15. 13:08
 2/4 anonim ***** válasza:
A felvi.hu mindenre tudja a választ. Egyébként jelentkezhetsz, de arra készülj fel, hogy most már másképp működik a rendszer, ha a mostanit nem ismered, nézz utána, nehogy hiába keresd az intézményi felvételi időpontját! ;-)
2010. jan. 15. 13:12
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom, akkor a régi érettségi maximum alapfokú érettséginek számítható be, azaz szintemelőt kell csinálni. Abba a középiskolába menj érdeklődni, ahol érettségiztél.

Ha a felvételinél nem követelmény az emeltszintű érettségi (ezt gondolom egyeteme válogatja), akkor elvileg a régi jegyeid, mint alapfokú érettségi beszámíthatóak.

Mindenképp érdeklődj az egyetem tanulmányi osztályán is.

2010. jan. 15. 13:12
 4/4 anonim ***** válasza:

Attól függ,a kérdező milyen szakot akar megjelölni, mert van,ahová nagyon sok pont kell, de pl. nyelvvizsgával és okj-s bizonyítvánnyal fel lehet dobni a pontokat. Van,ahová meg nem jó a rendes érettségi,mert emelt szintű érettségit kell tenni pl egyes nyelvszakok.

A felvi.hu-n szerintem fent van minden. Ott is lehet kérdezni, és szerintem nem árt a sulik tanulmányi osztályán is érdeklődni, ha valami nem világos.

Egyébként nincs abban semmi rossz,ha valaki érettségi után 10 évvel akar fősulira menni, szerintem tök jó dolog. Én már végeztem egy fősulival, korábban szerettem volna még egy diplomát, csak ez a ,,tömegképzés" engem elriaszt...

2010. jan. 15. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!