Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A Kertésztechnikusi végzettség...

A Kertésztechnikusi végzettség szakmának számít?

Figyelt kérdés
Az egyik OKJ képzős suliban azt mondják nem számít annak, ezért beiratkozhatok iskolarendszerű esti képzésre, a másikban azt mondják annak számít, ezért mégsem iratkozhatok be.

2014. aug. 18. 17:46
 1/8 pokiloki ***** válasza:
Mivel elnevezték nagy valószínűleg az. Ha van róla papírod akkor számít viszont ha nincs akkor nem. Viszont ha átiratkozol más suliba akkor letagadod h van szakmád és kész.
2014. aug. 18. 18:14
 2/8 anonim ***** válasza:

Kicsit bonyolultabb a rendszer. Ezért több info kell..

Ez a kertésztechnikus pontosan mit takar? Van egy okj bizonyítványod róla? Hol tanultad? Iskolarendszerű képzésben vagy tanfolyami rendszerűben? Te fizettél érte vagy ingyenes volt? Munkaügyi központ által támogatottan ingyenes volt? Szóval mindenkinek 1 db, iskolarendszerű okj képzés jár...nem részletezem ha megválaszoltad akkor tovább lehet lépni..

2014. aug. 18. 18:16
 3/8 A kérdező kommentje:
Szakközépiskolában (technikum)tanultam, rendes állami 5 éves képzésben, érettségit és technikusi oklevelet kaptam róla.
2014. aug. 19. 11:37
 4/8 anonim ***** válasza:
Még mindig szűk szavú vagy. Technikusi oklevélnek van okj száma? Ha van ok száma akkor nem jár az ingyenes képzés ha nincs akkor jár...
2014. aug. 19. 13:14
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát az oklevélben ez nincs feltüntetve, mert akkor még nem tartozott oda. De ma már lehet OKJ képzés keretén is belül tanulni bármelyik kertészeti ágat. Úgyhogy akkor valószínűleg annak számít. Köszi a választ.
2014. aug. 20. 11:13
 6/8 anonim ***** válasza:

Na végre hogy megválaszoltad rendesen! Jár az ingyenes képzés. Pont ugyanaz mint az én esetemben volt. (én érettségi után kozmetikus szakmát szerezem iskolarendszerű képzésben a 90-es évek végén, mondjuk akkor még csak ott lehetett sehol máshol)

2 éve beiratkoztam egy iskolarendszerű esti okj képzésre, és ingyenes volt számomra. Nem mielőtt bárkinek is rossz jut az eszébe nem titkoltam el semmit,sőt még Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak-és Felnőttképzési Igazgatóság ügyfélszolgálatával is leveleztem ezügyben 2 éve.(én is azt hittem nekem nem jár már ingyenes képzés) Összegzem, ha amikor szerezted a képesítésedet még a képesítésnek nem volt okj száma akkor kvázi nincs okj szakmád, és jár egy ingyenes okj képzés. Estin mert nyilván mindenki túl van a 21 életéven aki ebben a cipőben jár.

2014. aug. 20. 16:53
 7/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszi, én is ilyesmire gondoltam. Úgyhogy nem értem, hogy az egyik suliban miért mondták, hogy ez nem így van. Nyilván azt gondolták, hogy akkor beiratkozom a fizetős tanfolyamukra. Vagy igazából senki nem tudja pontosan, hogy van a szabály. :)
2014. aug. 21. 10:13
 8/8 anonim ***** válasza:

Azért mondták, mert maguk az iskolák sincsenek tisztában a szabályokkal teljes részleteiben.(nekik mindegy hogy te fizetsz vagy sem, az állam ha jár az ingyenes képzés ugyanúgy térít az iskolának)

Amiről most beszélgetünk, közigazgatási jog. A legsűrűbben változó jogág, iszonyú a jogszabályi avulás mértéke. ez csak az tudja követni aki ilyen területen dolgozik, mármint Kormányhivatalban. Igen illene az iskoláknak is tudni, de őszintén az iskolatitkár vagy igazgatói adminisztrátor, esetleg egy szakképzési ügyekben megbízott tanárnak ez nem végzettsége se nem tanulta. Nyilván az alapeseteket tudja fejből, hogy kinek jár kinek nem, ki tudja tölteni a papírokat, be tud vinni mint beiratkozót a számítógépes rendszerbe, de ennyi az összes hozzáértése.

Összefoglalva "fingjuk nincs" róla, tisztelet a kivételnek, ezért azt mondja amiből baja nem lehet ...

Neked is azt ajánlom, amit én tettem, tessék írni az info@nive.hu címre, leírni hogy hány éves vagy , adataid, stb..mit végeztél hol, és melyik éveben(!!), és a válaszukat kinyomtatva bemenni beiratkozni annak a biztos tudatában hogy jár az ingyenes képzés..)én is így tetem 2 éve)

2014. aug. 21. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!