Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy győzzem meg a szüleim,...

Hogy győzzem meg a szüleim, hogy támogassanak abban, hogy Budapesten végezzek egyetemet?

Figyelt kérdés
Most leszek végzős gimnazista Miskolcon. Arra gyúrok, hogy felvegyenek az OE-NIK mérnökinfóra államira. Azonban a szüleim nem akarnak elengedni Budapestre lakni, illetve azt akarják, hogy ide járjak az ME-re, mert nem nagyon akarják támogatni az ottlétemet Budapesten. Szerintem anyagilag sem, és félnek "elengedni" itthonról. Azért szeretnék Budapestre egyetemre menni, mert nekem ez egy amolyan "célkitűzés", hogy Budapesten éljem a 20-as éveim, ezen kívül az OE gyakorlatiasságáról jókat hallottam. Kollégium ki van zárva, albérlet érdekelne elsősorban lakótársakkal. Dolgoznék is egyetem mellett, ha szükséges. Volt már ehhez hasonló szituációban? Hogy győztétek meg a szüleiteket arról, hogy elköltöztök egyetem miatt? Honnan szereztetek támogatást? 17/F
2014. aug. 18. 01:00
 1/6 A kérdező kommentje:

ezt elírtam bocsi :)

Volt már valaki* ehhez hasonló szituációban?

2014. aug. 18. 01:05
 2/6 anonim ***** válasza:

Budapesten az élet elég drága. Csak az albérlet - ha többen vagytok - 30 ezernél kezdődik, ehhez hozzájön a bérlet, kaja-pia és egyéb költségek. Egyetem mellett dolgozni nem nagyon lesz időd. Ha nincsenek meg az anyagiak, akkor teljesen érthető, hogy a szülők nem akarnak elengedni.

Különben is, 7 féléves a képzés, legrosszabb esetben 22 éves korodban végzel, és élheted Pesten a 20-as éveidet, mehetsz oda Msc-re stb.

2014. aug. 18. 01:24
 3/6 A kérdező kommentje:
Még az is érdekelne, hogy ha valaki albérletben lakik Budapesten (nem a legdrágább helyen, pl Kőbánya), mennyi pénzt kaptok havonta a családotoktól?
2014. aug. 18. 01:33
 4/6 anonim ***** válasza:

Azért a Miskolci Egyetemnek igen csak jó híre van mérnöki szakok szempontjából, miért adnád azt fel?

A kollégium miért van kizárva? A költségek nagy részét a lakhatásod vinné el, jó esetben 30e + rezsi /hó-ra jönnél ki, de általában ez inkább 50e + rezsi /hó.

Mint ahogy már írták, menj oda az MSC-re, amellett már akár dolgozhatsz is, tehát már magad is tudod majd finanszírozni az életed.

2014. aug. 18. 07:08
 5/6 pokiloki ***** válasza:
Nagyon bírom ezeket a embereket :D . Én nekem a szakom 270km re volt ahol tanították és nekem nem volt más választásom mint h felutazzak. Neked tényleg ott van a ME ami igen csak jó embereket képez és a szülők jóval olcsóbban jönnének ki vele hiszen maga az utazás is több ezer forint , albérlet szintén olyan 30e + kaja 20e + rezsi változó de 20e + az egyéb költségek buliba , másolásra + egyéb hirtelen dolgokra. TEHÁT ÖSSZESEN OLYAN 70-80e Ft-ot kellene a szüleidnek kifizetni csak azért mert te BUDAPESTEN AKARSZ DÉVAJKODNI :D . A másik meg az h az Obudai igen csak jó egyetem viszon kidobják ott az embereket nagyon gyorsan főleg infóról. Tehát azt ajánlom h 1-2 évig menny el dolgozni és utánna majd teheted a nagyembert Budapesten :D.
2014. aug. 18. 10:35
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom ki hol él, pont most voltam nyakig benne az albérlet keresésben. Ha hajlandó vagy egy szobában élni másokkal, akkor talán kijön 30 ezerből, de ez igencsak alsó határ és hatalmas mázli kell hozzá. Inkább 35-40 ezer. Ha saját szobát szeretnél, akkor jó ha kijössz 40-45-ből. Saját lakásról meg már inkább nem is beszélek és akkor ez mégcsak a lakhatás. Enni is kell, közlekedni is, néha beülni valahova, stb.

A mai átlagcsaládok jó része nem tudja ezt megfinanszírozni a gyerekének és ez szerintem érthető.

Megjegyzem emellett egy koli 10-15 ezer forint havonta max, tehát lehet kényelmetlenebb, de anyagiakban sokkal vállalhatóbb.

Egyébként én sem értem miért nem jó a miskolci, hogyha nem tudnak támogatni? Inkább veszel fel hitelt, hogy megtudj élni? A mérnökök nem nagyon tudnak dolgozni suli mellett, vagy ha igen, akkor jócskán csúsznak.

Ha nem engednek el, én végeznék Miskolcon és mesterképzésre mennék Budapestre. Az csak 2 év és utána élheted a húszas éveidet ott.

2014. aug. 18. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!