Nem fizettem be a tankönyv csekket?
Megkaptam időben, de nem fizettem be augusztus 15.-ig a csekket.
Nem tudom hogy ingyen tankönyves vagyok-e vagy be kellett volna fizetni? Két testvérem van, mindketten még tanulnak.
De van ismerősöm aki azt mondta csekket küldtek neki is és ő is ingyen tankönyves.
amúgy gondolom utólag be lehet majd fizetni a csekket.
Szia!
Tankönyves vagyok egy suliban:
-ha csekket kaptál, akkor a tankönyvfelelős fizetősként kezel Téged. Valószínűleg nem adtál le igazolást, vagy valami nem volt rendben. A tanév során tájékoztattak /vagy kellett volna, hogy fizetős vagy ingyenes leszel-e a következő tanévben. De erre neked is figyelni kellene!
-ha rajtad kívül 2 tesód tanul, akkor nem baj, ha nem fizetted be. Tankönyvosztáskor viszed az igazolást, és akkor ingyen megkapod a könyveket. A tankönyvfelelősnek ez nem gond, kis adminisztráció, hogy ingyenesre "állítson" a rendszerben. Ha van igazolás köteles odaadni a tankönyveket, ezt törvény előírja.
-Igazolásod a családi pótlék (mai neve iskoláztatási támogatás) folyósításának bemutatása. Ez lehet államkincstáras papír, vagy bankszámlakivonat a családi pótlék összegével, vagy a "rózsaszín csekk" feladóvevénye (belföldi postautalvány)szintén az összegről.Jó az iskolalátogatási papír is, de törvényileg családi pótlékos a hivatalos!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!