Szerintetek a jelenlegi felsőoktatási felvételi rendszer
kijátszható?
Figyelt kérdés
Itt arra gondolok hogy tegyük fel (ez csak egy példa) hogy mondjuk a nagybátyád a rektor xy egyetemen és te oda szeretnél bekerülni. Akkor ő el tudja intézni vagy ez a rendszer teljességgel megkerülhetetlen?
Ez csak egy elmélkedés még mielőtt valaki félreértené nincs nagybátyám de még tanár ismerősöm se!
Itt ez az oldal. Felsorolja a felvettek számát, hogy ki hogyan került be. Ugyebár teljesen érthetően le van bontva, hogy mennyien melyik pontszámítási móddal jutott be.
Van ott egy olyan pont, hogy EGYÉB. Nahh az mi lehet...
2010. jan. 13. 23:25
12/22 A kérdező kommentje:
Az a sógor, koma, jó barát. :D
2010. jan. 14. 05:11
13/22 anonim válasza:
VAN, 2 ismerősömről is tudom 100%osan, nem vagyok rájuk büszke, de közeli ismerősök, egyikük se jelentkezett felsőoktatási intézménybe, utólag rakták őket államira be. És most le is írom hová, egyikük már harmad éves a SOTE orvostudományi karán, kb 3-4-es átlaggal, tehát ő is orvos lesz...egyébként bioszból+kémiából egy közép hármas érettségit csinált, a másikuk az ELTE pszichológia karára jár, már másod éve, vagyis bocsánat, neki csak arra kell, hogy legyen diákja stb, tehát ő még vizsgázni se jár be, ami még durvább! Hisz nulla kreditei vannak, de nem vágják ki. Jöhet a lepontozás, de ez így van, tehát a kérdésre a válaszolm:Igen, természetesen kijátszható(sajnos):
2010. jan. 14. 09:12
14/22 anonim válasza:
Ez pontosan hogyan működik? :O
2010. jan. 14. 11:51
15/22 anonim válasza:
9:12-es vagyok, Na ez az, ez nem úgy megy hogy lefizetem xy-t, ha nem tudod, hogy hogy megy, fölösleges bele mennünk, ez nagyon kevesek "kiváltsága", viszont ők eleve ezzel számolnak, tehát összesen 4 ilyen embert ismerek, ebből 2őt említettem, a maradék kettő felvételizett előtte, de lényegében egykaptafa, ezt fölösleges boncolgatni, ez van. Én csak arra lennék kiváncsi, hogy ti is ismertek közvetlenül ilyen embereket? (Az apukám testvérének a munkatársának a gyereke dolgok nem érdekelnek, nagyon közeli ismerősökre gondolok.) És ha igen, ők hová kerültek be? Engem ez érdekel inkább.
2010. jan. 14. 12:58
16/22 anonim válasza:
Előző vagyok, bocsi, hogy itt kérdezek, de le ne szidjatok, ezért nem nyitok új témát, ez ugyanide tartozik, és szerintem ilyesmire kiváncsi a kérdező is, mert ugye azt már megválaszoltam, hogy IGEN, ki lehet játszani.
2010. jan. 14. 12:59
17/22 anonim válasza:
Csak az érdekelne, hogy ők ki által jutottak be?
Dékán, tanár vagy valaki más? Csak érdekel...
2010. jan. 14. 13:08
18/22 A kérdező kommentje:
Nem jön itt semmiféle lepontozás, erre voltam kíváncsi köszi.
Nyugodtan fejtsétek ki még amit akartok.:)
2010. jan. 14. 13:51
19/22 A kérdező kommentje:
Ja és a 23.25-nek mondom. Napközben gondolkoztam ki lehet az az egyéb:D
Szerintem ők az olimpia és világ bajnokok, mert ha jól emlékszem ha érmes vagy akkor te választod ki hogy hova vegyenek fel:D, de ez lehet hogy régebbi szabály.
2010. jan. 14. 13:53
20/22 anonim válasza:
Én azt úgy tudom, hogy azok alapból 480 pontot kapnak...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!