Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Vissza kell e valamit fizetnem...

Vissza kell e valamit fizetnem a munkaügyi központnak ha ott szeretném hagyni a tanfolyamot?

Figyelt kérdés
Én áprilisban elkezdtem egy a munkaügyi álltal finnanszirozott tanfolyamot és szeretnék elköltözni. De több mint 300km-re a tanfolyam helyszínétől. És nem tudom hogy ilyenkor vissza kell e fizetnem valamit? Vagy elég ha igazolom hogy igenis elköltöztem. És ìgy megúszom a vissza fizetést.Előre is köszönöm a válaszokat !!

2014. aug. 11. 12:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Aláírtál egy szerződést, abban mi áll?

De egyébként vissza kell fizetni, biztos vannak vismajor esetek, de ezt esetedben konkrétan kellene megnézni mik azok.

2014. aug. 11. 13:26
 2/6 anonim ***** válasza:

Biztos,hogy nem fogod megúszni azért,mert elköltözöl. Esetleg azt megkérdezheted,hogy ahova költözöl (feltéve hogy maradsz az országban) ott folytathatod-e a tanfolyamot valamilyen módon. Erre még úgy ahogy látok esélyt,de nem sokat.

Mennyi van még hátra a tanfolyamból és mennyire sürgős a költözés? Mert ha nincs az a lehetőség,amit írtam,akkor inkább járd ki és utána költözz,különben biztos ki fogják veled fizettetni.

2014. aug. 11. 14:23
 3/6 A kérdező kommentje:
A szerződés egyáltalán nem fogalmazza meg,hogy milyen esetekben lehet abba hagyni a tanfolyamot :( viszont van pár csoporttársam akik jelentkeztek fősulira és ìgy ők nem folytatják tovább a tanfolyamot. hozzá teszem ez az eset sincs benne a szerződésbe..
2014. aug. 15. 15:19
 4/6 anonim ***** válasza:
Menj be és kérdezd meg nyugodtan. De nekem egyszer azt mondták munkaügyiben,hogy ha elkezdem,akkor fejezzem is be,vagy ki kell fizetnem. Ezért se kezdtem el,mert tudtam,hogy közben jelentkeztem egyetemre és nem tudtam volna így elvégezni a tanfolyamot. De tényleg az a biztos,ha bemész,általában a munkaügyiben ahhoz a részhez nem kell időpontot kérni,ahol ezeket a tanfolyamokat indítják,szóval amikor nyitva van,akkor odamész és megkérdezed. Szerintem 2 perc alatt meg is tudjátok beszélni,hogy mi a helyzet ilyenkor.
2014. aug. 15. 15:23
 5/6 A kérdező kommentje:
Magyarországon fogok továbbra is tartózkodni. viszont elég sürgős lenne a költözés. A tanfolyamból még 7 hónap van hátra... de gondolkodtam olyan lehetőségen is,hogy nem e lehetne levelezőn folytatni az egészet és akkor nem kellene abba hagynom.
2014. aug. 15. 15:24
 6/6 A kérdező kommentje:
Mindenféle képpen bemegyek és rákérdezek. Csak szerettem volna itt egy pár információt begyűjteni,hogy én is okosabb legyek :)
2014. aug. 15. 15:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!