Ti, a helyemben milyen szakra adnátok be a papírt továbbtanulni, ha az alábbi érettségi eredmények állnak a rendelkezésemre?
Matek közép: 34%
Angol közép: 70%
Magyar közép: 84%
Földrajz közép: 95%
Társadalomismeret közép: 89%
Történelem emelt: 80%
Testnevelés közép: 85%
Idén felvettek a történelem alapszakra (430 ponttal..), de annyira rosszakat hallani róla, elhelyezkedés szempontjából, hogy már most azon gondolkozom, hogy jövőre újra fogok felvételizni. - Főleg, hogy innen már tanárnak sem tanulhat az ember.
Matekból gyenge vagyok eléggé, ezért a 34%-os érettségiért is megszenvedtem. Egyszerűen nem tudom tanulni, így már a gazdasági, informatikai szakok kilőve. Mivel biosz érettségim nincs, és a matek mellett mindig az volt a másik tantárgy amit nem szerettem tanulni, az orvosi szakok is kivannak zárva.
Ti a helyetekben ilyen érettségi eredményekkel hová adnátok be a jelentkezésetek? Szóval amit úgy láttok, hogy van is értelme.
A történelmet és a földrajzot nagyon szeretem, ezért is gondolkozom, hogy lehet a földrajz alapszakkal többet érnék, de mindenhol azt írják, hogy ezek büfészakok, semmit nem fog érni vele az ember.
Bocsi, hogy hosszú lett de már nem tudom mitévő legyek. Megvettem a felvis könyvet is, ezerszer átnéztem a szakokat, de egyszerűen nem tudom mi lenne a legjobb döntés úgy, hogy egyáltalán nem vagyok reálos beállítottságú.
reális lehet a jog
földrajz-történelem tanárszak
angol-történelem tanárszak
politológia
szociológia
én azért az utolsó kettőre nem mennék
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!