Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Orvosi egyetemen mik a legjobb...

Orvosi egyetemen mik a legjobb módszerek jegyzetelésre?

Figyelt kérdés

Ti hogy jegyzeteltek?

Esetleg iPaden lehet gyorsan jegyzetelni valamilyen stylus-sal vagy programmal?

2014. aug. 8. 19:36
 1/3 anonim ***** válasza:
95%

Papír, toll, esetleg színes ceruzák, kihúzók. Mint gimiben.

Mondjuk én a negyedik évemet fogom íróeszköz és papír nélkül végigcsinálni. Az előadás anyagait felteszik a netre, plusz elég jók szoktak lenni a kiadott anyagok (kivéve egy-két tárgynál, ott érdemes valakin parazitaként élősködni).

2014. aug. 8. 19:41
 2/3 reptoid ***** válasza:
100%

Pontosan, ahogy az első írja.

Én személy szerintem sosem voltam egy nagy jegyzetelő, a tankönyvben úgyis ott lesz tulajdonképpen minden. Ami pedig nincs benne, és pl előadásanyagot kérnek vissza, az úgyis lutri, mert egyrészt vagy lejegyztelted, vagy nem, másrészt meg ha a tanárnak olyan kedve van, úgyis tud olyat kérdezni, amire köpni nyelni nem tudsz.

Az igazán szorgalmasak nálunk - ahogy az első is írta - az előre kiadott előadásdiákat nyomtatták ki, és amellé jegyzetelték le tollal a plusz vagy magyarázó információkat. Szemináriumokra dettó ugyanez (sokszor az előadásdiákat veszitek át újra), vagy viszel egy füzetet, aztán jegyzetelsz, mint gimiben.

Őszintén szólva én örültem, ha végigvettem a könyveket, extraként meg esetleg végigpörgettem az előadásanyagokat az ipaden, nemhogy még a saját kusza jegyzeteimet bogarászgassam... Félévvel később úgysem emlékszem, hogy mit miért hova nyilaztam, inkább csak a magam megnyugtatásáért firkálgattam a szemináriumokon.

Láttam sok embert bohóckodni ipaddel, de 1-2 alkalom után feladták az azon jegyzetelést. Arra viszont tökéletes, hogy rárakd az előadásanyagokat, és kényelmesen, könnyen tudd nézegetni, tanulni őket. De papírral meg tollal még mindig könnyebb gyorsan valamit firkálni, mint elektronikusan.

Csinálj mindent úgy, ahogy neked szimpatikus, eddig bevált. Nem ezen múlik a dolog, hidd el.

2014. aug. 8. 19:58
 3/3 anonim ***** válasza:

Nekem se jött be a jegyzetelés. Az anyagok 90%-át kiadják, a maradék 10 meg olyan, hogy hiába akarsz jegyzetelni, nem tudsz, mert a tanár úgy kattogtatja a diasort, hogy csoda, ha elolvasni el tudod:D

Ahol volt értelme jegyzetelni, ott meg a szokásos: papír meg toll, ennyi.

2014. aug. 11. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!