Mikortól lehet diákigazolványt igényelni egyetemen?
Egyetemista voltam, passziváltattam, s most jelenleg nincs diákigazolványom, szeptemberbe kezdődik újból az egyetemem beiratkozás után már lehet igényelni Diákigazolványt HSZI-nél?
Szegeden
Na kicsit elkapkodtam... nyilván nem véletlenül kérdezted azt, amit.
Beiratkozás után egyből tudsz igényelni, amint befizetted a pénzt, utána hamarosan látni fogják a rendszerben is, hogy elindult a folyamat, utána adnak neked ideigleneset. A kártyára lehet sokat kell várni, de ezzel biztosan tisztában vagy.
Ha viszont megvan a diákod, és ugyanoda "szól", ahova most is fogsz járni - szóval simán csak passzíváltál -, akkor nem kell újat igényelni, simán megkapod az eddigi diákodra az új matricát.
A beiratkozás szó zavart meg. Ezek szerint te be vagy iratkozva, elég aktív státuszt beállítanod az etr-ben, hacsak nincs valami külön szabály, pl hogy írásban kell jelezned az aktív féléved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!