Bejárás egyetemre 80 km-ről?
Nekem is hasonló a problémám, de csak 45 km-re lakom a sulitól.
Beszéltem több egyetemistával, azt mondták, hogy mindenképpen a kollégiumot mondják, bejárás nagyon fárasztó lehet, persze nem mindenkinek.
Próbáltad amúgy már, hogy milyen vagy mennyi időd marad, ha hazaérsz még tanulni?
Szia!
Szerintem ha ez a 80 kilométer egy óránál több utat nem jelent, tehát jó a közlekedés, plusz a suli sincs messze a vonat/buszállomástól, akkor megoldható. Mivel ennyit a budapestiek napi szinten simán ingáznak. Ráadásul távolsági buszon/vonaton még tanulni is lehet, én pl. ott tudok a legjobban tanulni. Volt, hogy bejárós voltam még gimiben, megvannak a szépségei. XD
Annyi, hogyha buliarc vagy, akkor biztos nem jól fogod megélni, mert a bejárósokat onnan lehet fölismerni, hogy mindig rohannak valami jármű után, és nem maradnak bulizni. De ha nem az vagy, akkor nem gáz, ha bírod az utazást.
Ez elég sokmindentől függ, pontosabban csak attól, hogy mennyi idő mire ezt a 80 km-t megteszed, és ez az, ami elég sok dolgon múlik.
Kapásból azon, hogy tömegközlekedés, vagy kocsi? Ha kocsi, akkor Bp belvárosán is át kéne szenvedni magad, és utána még falukon keresztül vezetni egy keveset, vagy tudnál menni folyton 100+ km/h-val.
Ha tömegközlekedés, akkor csak felszállsz a vonatra, és egy óra múlva már ott is vagy, vagy át kell szállni, stb?
Nekem pl. kevesebb, mint 20 km-t egy óra volt megtenni középsuliban, egyetem már majdnem 200 km-re van, de az nem jelenti azt, hogy 10x annyi idő, és 10 órát kell utaznom, hanem kb 3 óra alatt ott is vagyok (persze nem utazok minden nap 6 órát, koleszos vagyok).
A lényeg, hogy sokon múlik, számold ki hány óra lenne odaérni, és találd ki magadnak.
Amúgy az 1 óra, az még napi szinten vállalható vagy már sok?
Nem tudom meddig tartanak az órák, busz viszonylag gyakran jön, nagyjából óránként.
Kolis nem akarok lenni, de félek, hogy nagyon elfáradok az utazásban.
van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Ez a 80 km kb másfél óra. Attól is, hogy függ mennyire szeretsz utazni.
Ha tényleg nincs más választások vállald be, meg fogod szokni, s később majd hiányozni is fog az utazás, én is így voltam vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!