Hány éves koromig vagyok tanköteles?
addig tanulsz míg okos nem leszel,
addig suliba mész bármit is teszel
könyveket olvass ne pedig fészezz,
tanulásban mindenkit ez fékez
Hű, látom, senki sem tudja helyesen.
Kérdés: mikor kezdted a középiskolát. Ha a 2012/13-as tanévben, vagy később, akkor a 16. születésnapodig vagy tanköteles.
Ha korábban kezdted, akkor annak a tanévnek a végéig, amikor a 18. évet betöltöd (változott a tanév és tanítási év fogalma, most lusta vagyok előszedni, de lényeg, hogy június közepe és nem aug 31 :)
oké, megkerestem, mert tuti lepontoznak, akiknek fogalmuk sincs róla, szóval tessék, köznevelési törvény:
A tankötelezettség a tanuló tizenhatodik életévének betöltéséig tart.
Azok a tanulók, akik tanulmányaikat az iskolai nevelés-oktatás kilencedik évfolyamán a 2011/2012. tanévben vagy azt megelőzően kezdték meg, tankötelezettségük azon tanítási év végéig tart, amelyben a tizennyolcadik életévüket betöltik vagy sikeres érettségi vizsgát vagy szakmai vizsgát tettek.
tanítási év: ha e törvény másként nem rendelkezik, az iskolában minden év szeptemberének első munkanapjától a következő év június 16-át megelőző utolsó munkanapjáig tartó szorgalmi időszak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!