Emelt szintű történelem érettségit kell megírnom legalább 90%-ra. Ti hogyan tanulnátok rá?
nekem 98% lett, 148 pont a 150ből. most ősszel raktam le, igaz én már tavaly is jártam faktra.
nem olyan vészes, csak ne ijedj meg! én egyszerűen átolvastam a könyveket kétszer is.. először ijesztő, de úgyis mindent tudnod kell, tehát ez ezzel jár. a vizsga nagyrésze a XX század, tehát azt háromszor is érdemes elolvasnod.
egy könyvet átnyálazhatsz három nap alatt, nem olyan vészes.
Jahm van rá idő, azonban eléggé javítótanártól függ az eredményed.
A teszt az szopatás, az egyértelmű. Szerencse kell hozzá, hogy azt kérdezzék amit tudsz. (nem lehet megtanulni az összes évszámot)
Az esszé is szívás, mert ott is kaphatsz bármit. A másik dolog, hogy itt tudnak a legjobban beléd kötni. Ha egy s***fej javítja, az nagyon letudja húzni a pontjaidat.
Pl. nekem egy olyan téma volt, hogy a 20-30as világgazdaság. Baromi egyszerű, azonban az vele a gond, hogy 4 oldalt lehet írni róla hirtelen felindulásból. Ezt neked bele kell tömöríteni egy oldalba, ami nagyon gáz, mert információkat kell kihagynod. Előre nem tudod a megoldókulcsot, ezért kb. szerencse, hogy mit írsz le és mit nem. Nekem nagyon nagy idióták javították, és hiába írtam le jókat, az az információ nem volt benne a megoldókulcsban. Ezért buktam igen szép kis pontokat.
Van olyan tanár, aki azt mondja jó köszönjük szépen a megoldókulcsot, én ezt magasról lesz*rom. Az ilyenek értenek a történelemhez, mert tudja, hogy egy ilyen szubjektív tárgyból nem lehet szentírásnak venni a megoldókulcsot.
A szóbeli az megint más. Van egy raklap témakör, amit bemagolhatsz, csak nem sokat érsz el vele, mert a tételek nem arról szólnak. Ott neked kell kiügyeskedned a dolgokat. Vagyis az eléggé kompetencia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!