Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Üdv! Matematika érettségi...

Zsolna5 kérdése:

Üdv! Matematika érettségi mentesség lehetséges e, és ha igen milyen módon?

Figyelt kérdés
Szóval az lenne a kérdésem hogy 20 éves vagy, már leérettségiztem 3.5 átlaggal és sajnos a matematika nem sikerült, egyszerűen nem megy a számolás hiába teszek meg mindent de nem tudom letenni, nos a kérdésem az lenne hogy matematikából lehetne e kérvényezni érettségi mentességet így utólag és ha igen hogyan lehetne megoldani?

2014. aug. 5. 00:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%

először is, mivel a matek alap érettségi tárgy ezért ha nem sikerült, akkor nem érettségiztél le.

másodszor, ha valamilyen orvos igazolja hogy diszkalkuliás vagy, vagy hasonló, akkor igen felmentenek matekból

2014. aug. 5. 00:29
 2/11 A kérdező kommentje:
szóval ha a többi meg van és ha felmentenek akkor meg van az érettségim?
2014. aug. 5. 00:35
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell lennie az 5 tárgynak, ha felmentenek, helyette más valamiből kell érettségizned.
2014. aug. 5. 00:41
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem. A jogszabály szerint akkor lehet mentességet kapni az érettségin, ha az utolsó tanévben mentesítve voltál abból a tárgyból az értékelés, osztályozás alól. Utólag már nem. Ennek az a logikája, hogy ha el tudtad végezni a középiskolát, és érettségire engedtek, akkor képesnek kell lenned letenni az érettségit, mert ha nem, az már hamarabb kibukott volna.

Ha nem megy a számolás, attól még vidáman le lehet érettségizni kettesre, van ott annyi példa, amihez nem kell számolni, és a többinél is csak a pontszám kis része a számolás. Úgyhogy ugorj neki, és essél túl rajta.

2014. aug. 5. 07:01
 5/11 anonim ***** válasza:

[link]

"Ha a vizsgázót a közoktatásról szóló törvény 30. § (9) bekezdése alapján a kötelező és a kötelezően választandó érettségi vizsgatárgynak megfelelő tantárgyból mentesítették a középiskolában az értékelés, minősítés alól, vagy az Nkt. 56. § (1) bekezdése alapján a kötelező és a kötelezően választandó érettségi vizsgatárgynak megfelelő tantárgyból középiskolában mentesítették az érdemjegyekkel és osztályzatokkal történő értékelés, minősítés alól, akkor az adott tantárgy helyett a vizsgázó egy másik, általa választott vizsgatárgyból tehet érettségi vizsgát."

Üdv: az előző

2014. aug. 5. 07:03
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

A 3-as válaszoló vagyok. Én is úgy lettem átrugdosva az évek során. Nem vagyok rá büszke... de sokszor olyan szinten kellett küzdenem a kettesért, mint másnak az ötösért sem. Így a sikerélmény is nagyobb volt. Az idei matek érettségi egy vicc volt. Az első fele baromi könnyű (mondom ezt én), aztán a második résznél mindent behajtottak. A kettesért imádkoztam. Végül sikerült megírnom 46%-osra, azaz hármasra. Nem csak én voltam gyenge matekból az osztályban, többször is megfordult a fejünkben azzal a pár emberrel, hogy a felmentés lenne célszerű. Aztán addig-addig, hogy eljutottunk az érettségiig, és le is tettük.

Hidd el, ha már elengedtek érettségire, akkor meg tudod csinálni. De ehhez tényleg az kell, hogy nekihasalj és reggeltől estig ezt csináld. Én anno a pótvizsgára is egyedül készültem fel, és az is meglett. Bízz magadban! :)

2014. aug. 5. 07:48
 7/11 A kérdező kommentje:
Az igazság az hogy teljesen össze törtem utána és több hónapig ki se mentem a házból, de köszönöm megpróbálom.
2014. aug. 5. 09:38
 8/11 anonim ***** válasza:
Mindenképpen próbáld meg! Én 2010-ben érettségiztem, mindig a matek volt a gyengém, de hála egy jó számológépnek és annak, hogy tudtam hogyan kell használni a függvénytáblát, 94%-os érettségit írtam matekból :) Igazából szerintem ezen a kettőn múlik minden, ha ezeket megtanulod jól használni, simán meglehet a kettes (vagy akár jobb is). Esetleg egy kedves matektanárral (pl. egy matekszakos, akinek kell a zsebpénz) átvehetnétek az eddigi érettségik feladatait, mert a típusok ismétlődnek. Hajrá! :)
2014. aug. 5. 11:16
 9/11 anonim ***** válasza:

6. válaszoló!

Ezzel vitatkoznék , hogy az idei érettségi egy viccvolt. Én vért izzadtam , hogy meglegyen a kettes és végül pont 25%-os lett. XD :D

2014. aug. 5. 18:35
 10/11 anonim ***** válasza:
Elhiheted, hogy én is megszenvedtem érte, viszont nekem olyan tanárom volt, aki előtte hónapokon keresztül naponta elkért valamelyik óráról és addig nyúzott, amíg nyugodt szívvel el nem engedett érettségizni. Jobban hitt bennem, mint én magamban. A második részből alig tudtam valamit, a részpontok vitték fel hármasra, mert minden szart (bocsi a kifejezésért) leírtam, ami csak eszembe jutott. Biztos, ami biztos alapon...
2014. aug. 5. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!