Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mindenki be van parázva...

Mindenki be van parázva érettségi előtt? Mennyire nagy cucc?

Figyelt kérdés

Most megyek 12.-be és már most rettegek, hogy mi lesz velem érettségin. Idén 4,8 lett az átlagom (nem volt így korábban), de ennek ellenére is nagyon bizonytalan vagyok. Úgy érzem, hogy mindent, amit megtanultam, elfelejtettem egy idő után és emiatt rossz lesz az érettségim.

Normális, hogy így érzek?

2014. aug. 2. 19:16
 1/9 anonim ***** válasza:
37%
a legrosszabb az egészben, hogy mindenki azt mondja, hogy mennyire nehéz meg ilyesmik, de ennél nem sok egyszerűbb van
2014. aug. 2. 19:21
 2/9 anonim ***** válasza:
95%

előtte én is paráztam, de utólag visszagondolva nem egy nagy szám az érettségi

4.8as átlaggal pedig nem félnék, menni fog ne aggódj. mikor túl leszel rajta már csak mosolyogsz rajta

2014. aug. 2. 19:26
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem úgy lett 4-es meg 5-ös az összes, hogy semmit sem tanultam rá. Az irodalom tételeknek a címeit sem tudtam, és az is 5-ös lett.
2014. aug. 2. 19:32
 4/9 anonim ***** válasza:

Én előtte sem paráztam, mert mindenkitől hallottam, hogy milyen könnyű.

Érettségi előtt 3 nappal kezdtem el tanulni (a kidolgozott tételeket már megkaptuk, ha nekem kellett volna kidolgozni, akkor lehet egy hónappal előtte elkellett volna kezdenem készülődni), és csak 4-5 percig paráztam, amikor már be kellett mennem a terembe tételt húzni, mert azt hittem, hogy semmit sem tudok (hisz 3 nap alatt ~80 tételt megtanulni mégsem lehetséges), és mégis elég jól sikerült az érettségim, magyarom hármas lett (de az kit érdekel), minden más 4-es vagy 5-ös.

A lényeg az egészben, hogy van még egy egész éved, nem kell parázni, nagyon egyszerű, de azért tanulj rá pár napot/hetet. Az írásbeli tényleg rémegyszerű, csak a szóbeli az, aminél azért kicsit tanulni kell, de tényleg az is nagyon egyszerű, ráadásul a tanárok is ilyenkor direkt rendesek, még a legszarabb tanárunk is normális volt érettségi idején.

Ezen kívül még egy olyan jó tanács, hogy már most találd ki hova akarnál továbbmenni tanulni, ha egyetemre, akkor arra a 2 tárgyra gyúrj rá, amit ott kérni fognak.

Én hülye voltam, már nagyon bánom, mert mind az 5 tantárgyra ugyanúgy tanultam, mert nem tudtam hol akarok majd továbbtanulni, de azon a 2 tárgyon kívül egyik sem fontos, akár az összes lehet 26%-os is, ha a 2 felvételi tantárgy megvan minimum 65%-os, akkor már nyert ügyed vna.

2014. aug. 2. 19:35
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, mi a célod az érettségivel. Csak az, hogy "meglegyen", vagy olyan egyetemre akarsz továbbmenni, ahol magas a ponthatár. Utóbbi esetében azért jócskán rá kell gyúrni, főleg, ha emelt szintet teszel valamelyik tárgyból.
2014. aug. 2. 19:36
 6/9 anonim ***** válasza:
Tényleg mki azt mondja, hogy nem nagy cucc és ez igaz is, viszont amíg át nem éled, addig ezt nehéz elhinni. Államvizsgával is ez van. Amint túl vagy rajta, azonnal érzed, hogy ez tényleg nem nagy dolog.
2014. aug. 2. 19:36
 7/9 anonim ***** válasza:
Én most érettségiztem, szóval még elég friss a dolog. A négyből három évet magántanuló voltam, úgy csináltam meg. A osztályozóvizsgák miatt az írásbelikre nem is volt időm készülni, csak egy hetem, de mindegyik 60+%-os lett. A szóbelire is kevesebbet tanultam, mint kellett volna, de nagyrészt, főleg a törit és a földrajzot a forrásból meg az atlaszból kinéztem. Ezekből ráadásul emeltet csináltam. Egy hónappal utána már sokkal másképp látom a dolgot. Most, hogy felvettek egyetemre és megtudtam, miből kell év elején vizsgát írnunk, azt mondom, inkább az érettségi. Szóval nem olyan nagy dolog, ha év közben rendesen tanulsz, akkor semmi gond nem lesz.
2014. aug. 2. 19:42
 8/9 anonim ***** válasza:

Előttem leírtak néhány gondolatot, de azért én is megosztom veled a dolgokat.

Általánosban kitűnő tanuló voltam végig szinte, de aztán a gimi 4 évét ellazsáltam. A 12. év második félévében, és ott is február közepe felé kezdtem azon gondolkodni, hogy lassan el kéne kezdenem tanulni. Aztán sikerült leérettségiznem, matekból azt hittem megbukok, olyan rosszul ment, ennek ellenére hármas lett az is, és az lett a legrosszabb jegyem, a többi négyes, ötös lett, összesen négyes átlagom lett, ha a jegyeket nézzük.

Azért ennek ellenére azt mondom, hogy mindenképp alaposan készülj fel rá, mert, ha tanultam volna, akkor lehetett volna ennél sokkal jobb eredményem is. Érettségi után jöttem rá, hogy a képességem megvan a jó eredményre, csak lusta voltam, de így is sikerült. Az egyetemet, vagy főiskolát döntsd el minél hamarabb, hogy tudd az irányt, és aszerint készülj, és azokat az érettségi tantárgyakat különösen tanuld, amik oda kellenek!

Amúgy nyugtatnálak, hogy ne félj, de én is féltem bárki bármit mondott, pedig mindenki azt mondta, hogy nevetségesen könnyű, de akkor én ezt nem így gondoltam, utólag én is elmosolyodok, ha erre gondolok, hogy valóban ez a helyzet. Előtte én is úgy éreztem, hogy elfelejtettem mindent, de amikor szükség volt rá, olyanok is eszembe jutottak, amiket alig tanultam meg, úgyhogy sikerülni fog.

2014. aug. 2. 19:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Azt tudni kell, hogy az érettségiben semmi kreativitás nincs. MAgyarból fogalmazás, töriből esszé, teszt, minden évben. Pont emiatt nagyon, nagyon céltudatosan leeht készülni. Ha ezt tudid, akkor nem nehéz jól teljesíteni rajta, mivel nem kell sokat tudni, csak azt, amit kérdeznek.
2014. aug. 2. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!