Pár kérdés a katonaságról, amit szeretném ha elmagyaráznának!?
1.Ha hivatásos katona szeretnék lenni Szentendrén, akkor hová kell mennem esetleg tovább tanulni érettségi után?
2. Van a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, ha azt elvégzem akkor pl:hadnagyként, akkor utána mehetek Szentendrére katonaként?
3.Amíg az Egyetemen tanulok, ott kapok ösztöndíjat? És az Egyetemen mennyit kell fizetni, hogy oda járhassak??
4. Az Egyetemnek van kollégium része is, azoknak akik nem tudnak haza járni? És ott mennyit kell fizetni?
5. Az Egyetemnek melyik részére kéne akkor jelentkeznem?
6. Ha csak érettségim van, akkor is lehetek hivatásos katona? pl:tiszthelyettesként.

1: ha szentendrén akarsz lenni hivatásos akkor Altiszti akadémia 2 évig, aztán ha szerencséd van és van hely maradhatsz.
2: Nincs a ZMNE mert NKE-HHK van. Ha van betöltendő hely szentendrén tisztként akkor mehetsz, ellenkező esetben nem.
3: Az egyetem ingyenes téritésmentes. 30e ft alapilletményt kapsz ehhez jön az ösztömdij ha jól tanulsz.
Azonban ha otthagyod valamelyik évben az egyetemet akkor szaktól függően 500.000-1.200.000 ft-ot kell visszafizetni az államnak félévenként amennyit odajártál.
4: hétvégén haza lehet menni. hétközbe délután 5-től este 10ig vagy szabad.
5: NKE-HHK katonai vezető, katonai logisztika, katonai üzemeltetés
6: érettségi után február környékén jelentkezel altiszti akadémiára és elvégzed, akkor minden további nélkül.
koszonom szepen! :) meg par kerdesem volna: ha pl rosszul teljesítenék az egyetemen,es megbuknék vagy ilyesmi, akkor is kikell fizetni azt a penzt? vagy csak akkor kell ha nem jarnék be oda? és hogy az egyetem is olyan mint pl a szakközép suli,vagy a gimi? minden félév végén lezárnak... és ha támogatásos egyetemen vagyok???
és hogy végülis mindegy hanyassal végzek az egyetemen,ha onnan kijövök mehetek hivatásos katonának?

Teljesen m1 hogy otthagyod, kibuksz v kicsapnak. (ha nem jársz be automatikus h kicsapnak....)
Ez a honvédség.... ha hiányzol a reggeli szemléről... ha nem vagy ott este a szobaellenőrzésen... vagy csak nem vagy egyenruhában a tanitási idő alatt amig kötelező.. kicsapnak, és igen vissza kell fizetni a pénzt.
félév végén nem zárnak le ez nem igy megy. Vizsgaidőszak van és 1 vizsga kb olyan nehéz mint egy emelt érettségi. A különbség hogy itt sokszor elég s 2-es de az is marha nehéz. ezekből a vizsgákbol van 10.
Az pedig lényegtelen hogy hanyassal végzed el. Viszont nem véletlen hogy marha kevés tisztet avatnak évente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!