Idén érettségizők! Sikerült bejutni egyetemre/főiskolára? Hány pontotok lett, milyen szakra mentetek?
436 pontom lett, ami pszichológiára lett elég. Nem ezt akartam, hanem nemzetközi gazdálkodást, de ott ugyanúgy maradt a 460... Amit már komolyan nem tudom hogyan lehetne elérni vagy ki az oda való. Pedig két közép nyelvvizsgám van és csak ötösök lettek az érettségiim. Eléggé elszomorító, hogy annyi belefektetett energia és nem kevés pénz (különtanár) nem hozta meg az eredményét.
Valószínűleg a pszichológiát nem kezdem el, nagyon nem az én világom. Fizetősre nem tudok így menni, de ha tudnék se akarnék, mert a családban már van egy fizetős plusz szerintem nem is azt érdemelném, hogy én fizessek ilyen eredményekkel.
Talán fél év Ausztria, ott felturbózom a nyelvtudásom, hazajövök és újra leteszem az érettségit vagy felső nyelvvizsgát. Plusz még a töri emelten gondolkodom.
Nem adom fel az álmaim, mindenképp olyan szakot akarok, amin a nyelvekkel, kicsit gazdasággal (így nem is biztos, hogy nemz. gazd. lesz jövőre) tudok foglalkozni.
Remélem kimerítő választ adtam. Most visszaolvasva indulatosnak éreztem az írásomat, de azt hiszem ez nem ok nélkül van.
Magamat is hibáztatom persze, hiszen a sorrend beírásakor nem gondoltam ezt az egészet annyira alaposan át! :/ :)
ELTE TTK földrajz-történelem tanár szak
362 pontom lett és én voltam a ponthatár :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!