Gyógyszerészetin a gyógyszerészeti biológia és a gyógyszerészeti belgyógyászat tantárgy pontosan mit takar? Milyen témákat tárgyal?
Ha ez segít: voltak akik, 45%-os emelt érettségivel jöttek gyógyszerészre és szépen haladnak. Szerintem nem is igazán olyanok a számítások, mint gimiben. Persze az jó, ha már ilyen m/m%, n/n%, n/V%-os feladatok mennek ill. alap pH számítások. De ezt egyébként egyetemen is meg lehet tanulni évközben. Ne parázz rá.
Én SE-s vagyok, de elvileg ugyanazokat tanuljuk.
A gyógyszerészeti biológia itt sejtbiológia. Ahogy mondták az első féléves biológia, sejtbiológia. Ez picit nehéz, de tanulható. Amit középsuliban kis részletességgel tanultál, itt elég naggyal fogod. A második félév genetika. Szerintem ez könnyű. Nálunk alap genetika feladatok voltak (Mendeli), illetve főleg genetikai betegségekről volt szó. Érdekes szerintem.
És mivel még csak 2. éves vagyok a belgyógyászatról nem tudok semmit. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!