Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Júniusban végeztem az egyetemm...

KisGilby kérdése:

Júniusban végeztem az egyetemmel, az utolsó félévem passzív volt. Meddig fizeti az egyetem utánam a TB-t? Mikortól kell nekem fizetni (ha nem találok munkát)?

Figyelt kérdés

2014. júl. 26. 12:08
 1/4 anonim ***** válasza:

Júniusban végeztél az egyetemmel és passzív volt az a féléved, amikor végeztél? Jól értem? Azt hogy csináltad? O.o Passzív félévben lehet nálatok záróvizsgázni? Mert akkor jűniusban megszűnt a hallgatói jogviszonyod, nem vagy jogosult diákra (mert ha az utolsó félévedben aktív lettél volna, akkor okt. 31-ig lennél jogosult diákra, de paaszív félévben ugye nincs érvényes diákod, ami érvényes lenne okt. 31-ig), szóval elvileg júliustól kéne fizetni a TB-t.

Biztos, hogy jól fogalmaztad meg a kérdést? O.o

2014. júl. 26. 13:47
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, jól! Nálunk (Pannon Egyetem) lehet passzív félévben záróvizsgázni.
2014. júl. 26. 16:17
 3/4 anonim ***** válasza:
Ühm. Értem. Viszont butaság, amit írtam, mert úgy emlékeztem, hogy addig kapsz TB-t a hallgatói jogviszony megszűnése után, amíg érvényes lenne a diákod. De a NAV honlapján az van, hogy amíg jogosult vagy diákra. Elvileg október 31-ig jogosult diákra a hallgató, miután megszűnik a hallgatói jogviszonya, szóval nem kell TB-t fizetned, csak novembertől. (Október 31-ig vagy ellátásra jogosult, viszont ez meghosszabbothat 45 nappal különleges esetekben.)
2014. júl. 26. 16:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyébként nem tudom, hányan rohangásznak még itt ilyen problémával. Kérdezd meg a TO-t vagy az OH-t, hogy jogosult vagy-e diákra. Írd meg nekik, hogy úgy tudod, hogy október 31-ig igen. Ők biztos tudnak válaszolni, mert valószínűleg nem te vagy az első eset. Ha jogosult vagy diákra, akkor az van, amit a második válaszomban írtam, ha nem, akkor már júliustól, sőt akkortól, hogy megszűnt a jogviszonyod, fizetned kell.
2014. júl. 26. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!