Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemen mennyire megoldható,...

Egyetemen mennyire megoldható, hogy pénteki nap szabad legyen?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy úgy kell az órarendet összeállitanom, de mégis mennyire megoldható általában ez? Számíthatok rá hogy megtudom így csinálni vagy lehetnek buktatók?

Véleményetek szerint a péntek vagy a hétfő lenne jobb szabadnak?

2014. júl. 25. 11:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hol, és hogy az előadásokat, gyakorlatokat hogyan hirdetik meg.

Számíthatsz rá, én a hat félévem alatt 4-szer tudtam megoldani, de ez nem jelenti azt, hogy minden egyetem, minden képzésén megvalósítható.

Én a pénteket jobban szerettem szabadnak, az már hétvége. Ha hétfőn nem mész, kedd lesz az "új hétfő", nem úszod meg. Ráadásul vasárnap este kevesebb embert tudsz elcsalogatni bulizni például, mint pénteken.

2014. júl. 25. 11:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet, ha úgy vannak meghirdetve az órák és nincs fontos tárgy péntekre téve. Nekem sikerült tavalyi félévben megoldanom, most idén egy órám lesz, kora reggel pénteken, végül is az is jó.
2014. júl. 25. 11:32
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
lehet buktató, ha épp van pénten vagy hétfőn vagy amelyik napot szabadnak akarod, egy olyan gyakorlati órád (vagy akár elméleti is) ami katalógusos, azaz nem lehet róla hiányozni. (2-3 hiányzás persze megengedett.) nekem első félévben pénteken este 8ig volt kötelező gyakorlat, és hétfőn reggel 10kor is.. nem sűrűn jártam haza.
2014. júl. 25. 11:33
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, szóval szerencse is kell hozzá.
2014. júl. 25. 14:19
 5/7 anonim ***** válasza:

Szakfüggő, meg egyetemfüggő, meg minden függő.

Néprajzon voltak pénteken is óráim (legalábbis 1. félévben), de magyaron simán megúszhattam volna, ha akarom, mert csak szabadon választható órám volt.

2014. júl. 25. 14:25
 6/7 anonim ***** válasza:

Nagyon szakfüggő, meg egyetemfüggő. Így, hogy nem mondtad meg, hova fogsz járni, nehéz :)

Egy mérnök, orvos, természettudós hallgatónak szinte lehetetlen szabadnapokat szerezni. Ellenben ha mondjuk csak bölcsészetet fogsz tanulni, akkor nem lesz vészes.

2014. júl. 25. 16:22
 7/7 anonim ***** válasza:

Melyik egyetem?

Ha a Corvinus-ra jársz, akkor szinte biztos hogy meg tudod csinálni, hogy ne legyen pénteken órád.

2014. júl. 25. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!