Ez most hogy működik? (felvételi dolog)
Szóval az a helyzet, hogy ELTE lett első helyen megjelölve államin, másodikon meg költségtérítésesnek. Harmadik helyre egy másik iskolát jelöltem.
Na most ELTE állami nem jött össze, költségtérítésesre nem akarok menni. A harmadik suliban viszont felvettek államira, vagyis egy olyan szöveget kaptam, hogy "Kisebb sorszámú besorolásra felvételt nyertem" valami ilyesmi, de nem értem mit akar.
Viszont az ELTE költségtérítéses cucc volt zöld a felvimben. Most akkor nem mehetek oda, ahol államin felvettek és bele vagyok kényszerítve a fizetésbe egy másik suliban vagy választhatok hova akarok menni?
Ha az előbbi, akkor van valami módja átsorolni?
Azért zöld az "ELTE költségtérítéses cucc", mert oda vettek fel. Vagy oda mész, vagy nem iratkozol be, és halasztasz egy évet / csinálsz valami OKJ-t.
Ezért csinálhattál egy sorrendet, ilyenkor számít. Ide előbb érted el a ponthatárt, mert előbb szerepelt a listádban, mint az államis.
ELTE költségtérítésesre vettek fel. Erre való a rangsor, felvételikor. Ahová nem akarsz menni, azt teljesen felesleges megjelölni.
Hiába lett volna elég pontod a 3. helyen megjelölt szakra, ha a 2. helyre felvettek. Választani NEM tudsz, és még pótfelvételire sem vagy jogosult, mert érvényes felvételit nyújtottál be, és fel is vettek.
Az egyetlen opció, hogy nem iratkozol be, és egy év múlva újra megpróbálod...
Ritka merész az aki állami előtt költségtérítéses képzést jelöl meg úgy, ráadásul annak tudatában, hogy nem akar fizetni. Ez egy igen felelőtlen döntésed volt.
Tényleg nem tudsz mit tenni. Vagy beiratkozol, és költségesen kezdesz, vagy nem iratkozol be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!