Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetem milyen tanszerekre...

Egyetem milyen tanszerekre van szükség? Külön füzet minden tantárgyhoz mint középsuliban?

Figyelt kérdés

2014. júl. 23. 13:45
 1/10 anonim ***** válasza:
93%

Aha. Meg tolltartó is, körző, vonalzó, tornazsák, olyan füzet, amibe a leckéket írod. Ha otthon hagyod a piros cerkát, akkor beírnak egy mínuszt. Három mínusz az egy egyes. Elég szigorúan veszik azt is, hogy bekötötted-e időben a könyveidet, erre sem árt vigyázni.

Amúgy meg úgy jegyzetelsz és abba, amibe akarsz.

2014. júl. 23. 14:12
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Előző! :-D

Nem kell semmi gyakorlatilag. Sok toll kell, szövegkiemelők (én néha jegyzetelés közben ki szoktam emelni a fontosabb dolgokat -- persze csak az olyan órákon, ahol nem úgy jegyzetelek, mint a gép :-D, de a kiemelő akkor is jó, amikor vizsgára készülsz).

Én csináltam azt első évben, hogy minden órához külön füzetet vettem, de nem éri meg, mert nem telik be mindig. Most már lefűzhető papírra jegyzetelek, van egy nagy lefűzős mappám és színes elválasztókkal választom el egymástól az órákat.

Lehet kapni olyan füzetet is (Tesco-ban pl. olcsó), aminek vannak ilyen tárgy elválasztó fülei, de egy ilyenben van 4-5 órának hely, aztán meg egy nap mondjuk van bevezetés a nyelvtudományba, meg irodalmi proszem, másnap meg van filozófia, régi magyar, nyelvészet proszem, modern költészet - szóval lényeg, hogy nem lehet vele funkcionálni, ilyenem is volt. Ráadásul 1-1 órához van benne 25 lap, valahol meg 3 oldalt jegyzetelsz egész félévben, míg máshol 60-at simán összeírsz.

Szóval én a lefűzhető papírra jegyzetelést ajánlom neked. :-)

Egyébként meg ha mérnökire mész, ott lehet kell számológép, körző, vonalzó, azt nem tudom. Számológép reál szakokon biztos kell.

2014. júl. 23. 15:11
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Meg én minden évben veszek kis füzetecskét, amibe leírom az órarendem, meg leírom benne, hogy mikor melyik tanárral kell találkoznom, leírom bele a referátumok, évközi zh-k etc. időpontját. Most mondjuk naptáram van. Szóval ez is hasznos.
2014. júl. 23. 15:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Mandulavirág te milyen szakra jársz? :)
2014. júl. 23. 15:20
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Magyar szakra, miért? :-)
2014. júl. 23. 15:23
 6/10 anonim ***** válasza:
94%
És hova?
2014. júl. 23. 16:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi ez az érdeklődés irántam, hogy két különböző válaszadó is megkérdezte, hova járok és mit tanulok?! :-D

PTE BTK magyar BA, irodalomtudomány szakirány. Egy év múlva diplomázom, aztán hungarológia MA-ra megyek az ELTE BTK-ra. Mielőtt még ezeket is megkérdeznétek... :-D

2014. júl. 23. 16:20
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Talán valami rosszat írtam a válaszomban? O.o :-D
2014. júl. 23. 16:20
 9/10 anonim ***** válasza:
94%

Több helyen is láttalak már, és megtetszettél. MINDENT tudni akarok rólad. M I N D E N T.

Amúgy azt gondoltam a válaszaid alapján, hogy Pázmányos vagy. :( Kicsit csalódott vagyok, de az érdeklődésem csillapíthatatlan!

2014. júl. 23. 16:30
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Én azt javaslom, hogy az első egy két hétre vegyél egy darab füzetet, akkor ott helyben úgy is ki fog derülni, melyek azok az előadások, ahol kell jegyzetelni, s melyik az, amire nem is érdemes bejárni. Mert sajnos ilyen is van. Nálunk szerencsére azért a komolyabb tárgyakhoz van egységes tankönyvünk, egyedül a biokémia olyan, hogy se könyv, se kari jegyzet, de még az előadások is elképesztően csapnivalóak. Különben sok helyen eleve diákat vetítenek ki előadás keretein belül, amelyeket általában fel is töltenek coospace.re. Most hogy így belegondolok, konkrétan egy előadáson sem kellett jegyzetelnem, maximum, ha vmire külön felhívták a figyelmet, azt leírtam. Szemináriumon az előadások anyagait vesszük át, ott megint nincs mit leírni, gyakorlaton meg max jegyzőkönyvet kell vezetni, ahhoz kellhet külön füzet. De gondolom ezt is szakja válogatja, én orvosira járok.
2014. aug. 7. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!